Son dakika…TÜİK enflasyon verilerini açıkladı

Son dakika…TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, mart ayında enflasyon aylık bazda %3,16 artarken, yıllık enflasyon %68,50 seviyesine yükseldi. Bağımsız bir kuruluş olan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise mart ayı enflasyonunu aylık %5,68, yıllık %124,63 olarak hesapladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, mart ayında bir önceki aya göre enflasyon yüzde 3,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,50 olarak gerçekleşti.

ENAG

Yıllık 124 Bağımsız bir kuruluş olan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mart ayında yüzde 5,68 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,63 olarak gerçekleşti.

İSTANBUL'DA AYLIK ENFLASYON SERISI 57 AYA ÇIKTI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul'da mart ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,93, toptan fiyatlar ise yüzde 3,78 arttı. Yıllık bazda değişim ise, perakendede yüzde 78,25, toptan fiyatlarda ise yüzde 63,21 olarak gerçekleşti. Böylelikle aylık enflasyon serisi 57 aya yükseldi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar