Son dakika... SGK kayıtları kayıp mı oldu? Milyonları ilgilendiren açıklama geldi

Son dakika... SGK kayıtları kayıp mı oldu? Milyonları ilgilendiren açıklama geldi
EYT yasasının Meclis'e gelmesi için geri sayım devam ederken milyonlarca çalışanı korkutan bir iddia gündeme geldi. 1999 yılı öncesi çalışanların SGK dosyalarının kayıp olduğu iddia edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den konuya ilişkin açıklama geldi.

SGK KAYITLARI KAYIP MI OLDU: BAKANDAN 'NE YAZIK Kİ...' SÖZLERİ

Milyonlarca çalışanın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasında sona gelinirken, ortaya atılan bir iddia ise çok tartışıldı.

1999 öncesi çalışanların SGK kayıtlarının kayıp olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşerken, konu hakkında açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den geldi.

''NE YAZIK Kİ...''

TBMM''de yaptığı açıklamalarda SGK kayıtlarına da değinen Bakan Bilgin, şunları söyledi:

 "EYT, 99 8 Eylül öncesi işe girenleri kapsıyor. Bu dönemde ne yazık ki dijital kayıt sistemi yok. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman, gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman bunu paylaşacağız. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün yaş şartı olmasaydı, Haziran ayına göre kaç kişi emekli olabilirdi? Bir milyon 500 bin-600 bin. Bütün verileri alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar