Son dakika... Özgür Özel ile Meral Akşener'den ittifak açıklaması

Son dakika... Özgür Özel ile Meral Akşener'den ittifak açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Özgür Özel, Akşener’e yerel seçimde işbirliği yapıp yapmayacaklarının sorulduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da eşlik etti.

aa-20231130-33064673-33064672-chp-genel-baskani-ozel-iyi-parti-genel-baskani-aksener-ile-bir-araya-geldi.jpg

Görüşme sonrası kameralar karşısına geçen iki lider, yerel seçimlerde işbirliği yapıp yapmayacaklarına dair açıklama yaptı.

“İTTİFAK KELİMESİ YORULDU”

Görüşmede çok önemli değerlendirmeler yapıldığının altını çizen Özel, “Ziyaretimizin özü ve özeti şuydu. İYİ Parti’nin kamuoyunda bilinen ve bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir Genel idare Kurulu kararıyla tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla girme noktasında bir beyanları vardı. Biz bu ziyaretimizde bu karara saygılı olduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil ancak yerel seçimlerde daha önce de ifade etmiştim” şeklinde konuştu.

“İttifak kelimesi yoruldu” diyen CHP lideri Özel, “İttifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği, hızlı karar vermeyi ve ikili iş birliklerini gerektiriyor” diye konuştu.

aa-20231130-33064673-33064670-chp-genel-baskani-ozel-iyi-parti-genel-baskani-aksener-ile-bir-araya-geldi.jpg

"İŞ BİRLİĞİ İHTİMALİNİ SORDUK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’ e yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılamayacağını sorduklarını dile getiren Özel “Bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu, mümkün olursa yerel seçimlere yönelik işbirliğine ilişkin partimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanı yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir cevap aldık. Nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

aa-20231130-33064673-33064671-chp-genel-baskani-ozel-iyi-parti-genel-baskani-aksener-ile-bir-araya-geldi.jpg

KARAR GENEL İDARE KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

Özel’in ardından söz alan İYİ Parti lideri Akşener, “Sayın Özel’in söyledikleri doğrudur. Konuyu anlattı. Bizim bir kararımız var. 81 ilde seçime girmek. Bazı şehirlerde işbirliği yapabilir miyiz, bunu konuştuk” dedi.

Akşener, bu konunun pazartesi günü Genel İdare Kurulu'nda ele alınacağını söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar