Bahçeli ve Erdoğan 50+1 konusuna son noktayı koydu! Saray'daki görüşmenin perde arkası ortaya çıktı

Bahçeli ve Erdoğan 50+1 konusuna son noktayı koydu! Saray'daki görüşmenin perde arkası ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı. İki liderin “Cumhur İttifakı’nda bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerdeki ittifakın ana gündem konusu olduğu görüşmede, iki liderin değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, İki liderin ayrıca özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları için Cumhur İttifakı’nın “ortak adayı” olacak aday adayları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Görüşmede, cumhurbaşkanı seçimi için geçerli olan yüzde 50 + 1 kuralı ile ilgili de iki liderin “bu tartışmayı rafa kaldırdığı ve yüzde 50 + 1 ile ilgili Cumhur İttifakı arasında bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” öne sürüldü.

aa-20231129-33056394-33056391-recep-tayyip-erdogan-devlet-bahceli-meeting-in-ankara.jpg

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili olarak geçen haftalarda, “Mevcutta 50 + 1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil” şeklinde konuşmuştu, bu ifadelerin ardından Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz” diyerek “yüzde 50 + 1’in cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temelini oluşturduğunu” ifadesini kullanmıştı.

aa-20231129-33056394-33056392-recep-tayyip-erdogan-devlet-bahceli-meeting-in-ankara.jpg

İki liderin geçen hafta bir araya geleceği söyleniyordu. Ancak aralarında “yüzde 50 +1” ile ilgili yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle “geçen hafta görüşmenin yapılmadığı” ileri sürülmüştü. Bu tartışmaların ardından liderler dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, iki liderin masasında “yüzde 50 + 1”in de olduğu ancak “yüzde 50 + 1 ile ilgili Cumhur İttifakı arasında bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” iddia edildi. Tartışmanın da “rafa kaldırıldığı” söylendi.

aa-20231129-33056394-33056393-recep-tayyip-erdogan-devlet-bahceli-meeting-in-ankara.jpg

Cumhur İttifakı’nda, MHP ile AKP arasında kurulan heyetler, yerel seçimlerdeki işbirliği ile ilgili çalışmasını büyük oranda tamamladı. Erdoğan ve Bahçeli’nin dünkü görüşmede masasındaki ana gündem maddesinin de bu olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar