Son dakika... Hakeme saldıran Faruk Koca AKP'den ihraç edildi

Son dakika...  Hakeme saldıran Faruk Koca AKP'den ihraç edildi
Hakem Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, AKP MKYK'da alınan kararla ihraç edildi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen yumruklu saldırı, Ankaragücü Kulübü Başkanı ve eski AKP milletvekili Faruk Koca'nın parti içinde de yankı buldu. Koca, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK)'sında alınan kararla partiden ihraç edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısını kınayarak, "Saldırıyı TBMM adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler sırasında yaşanan olayı hatırlatan Kurtulmuş, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, "İlgili kulüp başkanı kişi, meydana getirdiği şiddet eyleminden dolayı ihraç istemiyle disiplin kuruluna gidecek. Adli soruşturma da başlatıldı. İlgili kişiye gerekli yasal soruşturmayı cumhuriyet savcılığı başlatmış" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar