Son dakika Ege Denizi'nde deprem!

Son dakika Ege Denizi'nde deprem!
Tokat'ın ardından herkesi diken üzerinde tutacak bir haber de Ege Denizi'nden geldi. İzmir beşik gibi sallandı.

Tokat’taki depremin etkisi henüz geçmemişken bir deprem haberi de İzmir’den geldi. Daha önce artçı depremlerle çok kez ismi duyulan İzmir’in Seferihisar ilçesi beşik gibi sallandı.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’ın ilk açıklamasına göre Ege Denizi çevresinde hissedilen depremin büyüklüğü ise 6,97 kilometre olarak ölçüldü. Seferihisar bir önceki depremin büyüklüğü ise 3,5 olarak kaydedilmişti.

İZMİR MERKEZ: KONAK REHBERİ | Biz Evde Yokuz

NACİ GÖRÜR'DEN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE UYARI

İstanbul’un ardından İzmir’deki deprem riskine dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür daha önce İzmir için şu uyarıyı yapmıştı: İzmir'de sadece deniz içinde değil her yerde faylar var. Bunların her biri 7 ve üzerinde deprem üretebilir. Bunlar deprem üretirlerse İzmir'i kelimenin tam anlamıyla felç eder.

Things to do in Izmir in Winter (Full Travel Guide!)

AHMET ERCAN: İZMİR'DE 2 KIRIK VAR

Ege Denizi'ndeki depremlerin sıklığına dikkat çeken Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ise İzmir'in ortasında deprem yapacak iki ana kırık olduğunu işaret ederek şunları söylemişti:

Bunlardan en önemlisi Denizli-Pamukkale'den doğru Gediz Göçüntü güneyinden, Bozdağ kuzey kıyısı boyunca Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Urganlı, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova üzerinden gelen Gediz düşüntülü(normal faulting) Kırığıdır.Bu kırık, Turgutlu-Urganlı-Derbent'te çatallaşır. Manisa üzerinden giden kuzey koluna Manisa Kırığı, güney koluna Kemalpaşa Kırığı denir. Manisa kırığı, Gediz Göçüntüsünü izleyerek Manisa üzerinden giderken Karadağ(Split) ile Yamanlar Dağının kuzey sınırından Menemen-Foça'ya doğru uzanır. Çatalın güney kolu olan Kemalpaşa(İzmir) kırığı da Gediz Göçüntüsünün bir parçası olan Kemalpaşa Göçüntü alanının güneyinden Nif Dağının kuzey kıyılarını yalayarak İzmir'e doğru yönelir. Bu kırık da Kavaklıdere-Yeşilçay'a kadar tek kolla gelirken, Bağyurdu'nda Dağkızılca kırığıyla kesişir.

333.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar