Son dakika... Bu kez çalışanları ilgilendiriyor! Promosyon ödemesi için tarih verdiler

Son dakika... Bu kez çalışanları ilgilendiriyor! Promosyon ödemesi için tarih verdiler
2023 yılına geri sayım sürerken, EYT ve asgari ücret gündeminin yanına bir de 'çalışanlara promosyon ödemesi' eklendi. Konu hakkında açıklama yapan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, bazı işçilerin promosyon alırken bazılarının almaması tepki göstererek, çözüm için tarih verdi.

ÇALIŞANLARA PROMOSYON ÖDEMESİ İÇİN İLK KEZ TARİH VERİLDİ!

Gerek emekli gerekse de kamu ve özel derken milyonlarca vatandaşa maaş promosyonu ödemesi yaparken, çalışan büyük bir kesim ise promosyon ödemelerinden faydalanamadı.

Konu hakkında sosyal medya ve meslek örgütleri üzerinden çeşitli açıklamalar yapılırken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay''dan çalışanları heyecanlandıran promosyon çıkışı geldi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, promosyonla ilgili işçilerin ve çalışanların problemine dikkat çekerek ''Promosyonla ilgili sıkıntılarımız var. Bunun çözülmesi lazım. Ocak ayının ortasında ya da sonunda bunun çözülmesi lazım'' dedi.

Atalay''ın açıklaması şu şekilde:

Taşeronun sıkıntısı var. Vergi ile sıkıntımız var. İş yerleri ile ilgili şu anda promosyonla ilgili özel sektörün bir bölümü veriyor bir bölümü vermiyor. Bunlarla ilgili sıkıntımız var. Bunların tamamı ocak ayının ortasında ya da sonunda çözülmesi gerekiyor. 

Yani işçiler tabanda bunu bekliyorlar. Taşerondaki arkadaşlar geçiş bekliyor. Asgari ücret kadar onlar da kamuoyu için bizim için önemli.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar