Son dakika... Avukat Feyza Altun'a tutuklama talebi

Son dakika... Avukat Feyza Altun'a tutuklama talebi
Son dakika... Avukat Feyza Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Altun tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Avukat Feyza Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Beykoz Adliyesi’nde savcılık ifadesi alınan avukat Feyza Altun’un, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği belirtildi.

ggs-rhcwwaelguz.jpg

ekran-goruntusu-2024-02-20-094808.webp

NE OLMUŞTU

Avukat Feyza Altun’a, İstanbul Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, sosyal medya hesabından şeriatla ilgili paylaşımlar yapması gerekçesiyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sırasında Altun'un Beykoz'daki evinde yapılan arama sonrasında gözaltına alındı.

ggs-rhdw8aarfgj.jpg

Dün gözaltına alınan avukat Feyza Altun emniyet müdürlüğüne götürüldü.

TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra Feyza Altun, sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadesi alındıktan sonra Altun, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ggs-rhqwoaay90n.jpg

Altun, X hesabından paylaştığı Farsça bir şiirle dikkatleri üzerine çekmişti. Bir sosyal medya kullanıcısı Altun'un bu paylaşımına, "Feyza hanıma şeriat atak gelmiş" şeklinde yorumda bulunmuştu. Bu yoruma cevap veren Altun, "Şeriate s…yım" diyerek karşılık vermişti.

"ŞERİAT İSTEMEK SUÇTUR"

Altun, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici ifadeler kullanmadım ve kullanmam. Kimsenin dini inancı, hangi dine ait olursa olsun, onu yaşama tarzı beni ilgilendirmez. Benim için 'şeriat' dediğiniz şey, sokaklarda kadınları taşlayan Taliban mantığıdır. Bu nedenle sözlerimin arkasındayım. Ülkemizde böyle bir rejim uygulanmayacak. Türkiye'de modern, laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdit etmek ve suç işlemektir. Aldığım hakaret ve tehditleri geri iade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Altun, ayrıca başka bir paylaşımında "Türkiye'de rejimle ilgili tartışmalar 29 Ekim 1923'te sona ermiştir" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

"TÜRKİYE LAİK BİR ÜLKEDİR"

Avukat Feyza Altun, gözaltına alındığı sırada sağlık kontrolüne götürülürken, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok". demişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar