Asgari ücret zammı açıklanıyor

Asgari ücret zammı açıklanıyor
Son dakika haberine göre, bugün NATO zirvesi sonrası yeniden Türkiye'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birazdan asgari ücret zam oranı ve yeni maaşı açıklaması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANIYOR

Son olarak 2022 senesinin başında zamlanan asgari ücret, enflasyon ve dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından erime noktasına geldi. Temmuz ayında memur ve emekliye enflasyon farkı ile zam yapılması beklenirken, yeni bir karar alan hükümet, bu sene asgari ücrete de ara zam formülü uyguladı.

ZAM AÇIKLANIYOR

Asgari Ücreti Belirleme Komisyonu''nun gerçekleştirdiği istişare ve 2 toplantı sonrasında bir anlaşma sağlanırken, alınan zam kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birazdan açıklanması bekleniyor.

MADRİD DÖNÜŞÜ DUYURDU: MÜJDE VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, asgari ücretle ilgili soruya da yanıt verdi. 

Erdoğan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar