Asgari ücret belli oldu

Asgari ücret belli oldu
Bugün gerçekleştirilen asgari ücret toplantısı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklamalarda bulunuyor. Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olacak.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan milyonlarca kişinin odaklandığı asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yüzde 49 zam yapılarak 2024 yılı içerisinde asgari ücretin 17 bin 02 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Bakan Işıkhan'ın asgari ücrete ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

-Yeni asgari ücret belirleme çalışmaları tamamlandı. Biliyorsunuz ki en alt sınırı temsil ediyor çalışan ödenen ücretin. Sosyoekonomik koşullara göre belirlemek amacımız. Bu süreci olumlu ve makul şekilde yürüten tüm paydaşlara teşekkür ederim.

-Asgari ücret alt sınırı belirlemenin yanında toplumsal mutabakata katkı sağlayacak her türlü çalışmayı da önemsiyorum. tüm kurumlarımıza ve bakanlıklarımıza ve mesai arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. En büyük teşekkürü de elbette hiçbir vatandaşımızı ezdirmeme kararımıza liderlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a etmek istiyorum.

-Belirlenen yeni miktarın başta asgari ücrete tabii olanlar ve aileleri olmak üzere herkesi mutlu edecek. Temmuz ayında net ücret devletimizin 500 lira desteğiyle 11 bin 412 olmuştu, şimdi de 700'ü destek olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 02 lira olarak belirledik. 2024 yılı için asgari ücret yüzde 49 oranında artırılmış oldu.

TÜRK-İŞ: 18 BİN OLMASINI İSTEMİŞTİK

-TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 18 bin lira olmasını ve yılda 2 kere zam yapılmasını istediklerini belirtti.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşımda yeni asgari ücreti duyurdu. Erdoğan, yeni asgari ücrete ilişkin 2024 yılı içerisinde yüzde 49 oranında artışla asgari ücretin net 17 bin 2 lira olacağını belirterek "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

asgg.png

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar