Soğuk hava tezgahı vurdu: 50 TL'den alınmayan balık iki kat zamlandı

Soğuk hava tezgahı vurdu: 50 TL'den alınmayan balık iki kat zamlandı
Karadeniz bölgesinde yaşanan olumsuz hava koşulları, avlanmanın azalmasına neden olarak balık fiyatlarının neredeyse iki katına çıkmasına yol açtı. Bir hafta önce 50 liraya satılan hamsi, şu anda tezgahlarda 120 lira seviyelerine ulaşmış durumda.

Karadeniz açıklarında etkili olan olumsuz hava koşulları, balık avcılığını olumsuz etkilerken, Ordu'da faaliyet gösteren balıkçılar, Sinop ve Zonguldak Ereğli açıklarında avcılığın az da olsa devam ettiğini ve bu nedenle fiyatların yüksek olduğunu ifade ettiler. Balıkçılar, özellikle hamsinin Gürcistan açıklarına gittiğini belirterek, bir hafta önce 50 liradan satılan hamsinin şu anda 120 lira seviyelerine ulaştığını söylediler.

Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı üyesi Taner Özbekçi, olumsuz hava koşulları ve azalan balık miktarının fiyatları yükselttiğini belirtirken, hamsinin şu anda Karadeniz sularından Gürcistan'a doğru gittiğini ve neredeyse hiç avlanmadığını ifade etti. Özbekçi, bu durumun devam etmesi halinde hamsi avcılığının ilerleyen yıllarda daha da azalabileceğini vurguladı.

hamsi.jpg

Balıkçı Erdal Çamaş, hava muhalefeti nedeniyle avlanmanın zor olduğunu ve bu durumun fiyatları artırdığını dile getirerek, hamsinin son bir haftadır 120 lira civarında satıldığını, bundan sonra da hamsinin azalmasının beklendiğini söyledi. Çamaş, diğer balık türlerinin de yüksek fiyatlarla satıldığını ifade etti.

Tezgahlarda satılan balıklar arasında istavrit 100 lira, sargan 200 lira, levrek 250 lira, somon ve mezgit 150 lira, barbun balığı ise 300-350 lira civarında bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar