Türkiye geneli taraftar anketi: İşte en çok taraftarı olan takım

Türkiye geneli taraftar anketi: İşte en çok taraftarı olan takım
Dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu olan Socios.com, Türkiye taraftarlık raporunu yayımladı. Ankete göre Galatasaray taraftar sayısında 60 ilde birinci sırada yer aldı. Onu Fenerbahçe ve Beşiktaş takip etti.

Türkiye geneli taraftar anketi: İşte en çok taraftarı olan takım

Socios.com tarafından Türkiye’deki futbolseverlerin sosyo-kültürel alışkanlıkları, taraftarlık tercihleri ve dijital eğilimlerini öğrenmek üzere geçen sezona dair yaptığı geniş kapsamlı araştırmanın sonuçları açıklandı. 50 bine yakın futbolseverin cevap verdiği anket sonuçları bugüne kadarki futbol araştırmalar anlamında en çok katılımın sağlandığı araştırma oldu. İşte anketten öne çıkan bazı sonuçlar;

 

GALATASARAY YÜZDE 38,9, FENERBAHÇE YÜZDE 34,3

Türkiye’nin 81 ilinden 50 bine yakın futbolseverin katıldığı Socios.com Taraftarlık Anketi’nde “Taraftar olduğunuz takım hangisi?” sorusuna cevap verenlerden “Galatasaray” ilk sırayı aldı. 81 ilin 60’ında Galatasaray en fazla desteklenen kulüp olurken, sarı-kırmızılıları 17 ilden birinci çıkan Fenerbahçe takip etti.  Türkiye’nin birçok ilinde taraftarlık oranlarıyla da öne çıkan ezeli rakipler, Galatasaray ve Fenerbahçe İstanbul''da  yüzde 38,9''luk oranla Galatasaray birinci oldu. Fenerbahçe ise yüzde 34,3 oranındaki destekle İzmir''de birinci sırada yer aldı.

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

ORASI TRABZONSPOR 

 

Kendi şehrinde desteklenen en fazla desteklenen takımsa yüzde 87,7 gibi rekor bir oranla Trabzonspor oldu. Trabzon’dan sonra şehir takımları sıralamasında yüzde 36,03 Eskişehir, yüzde 34,20 oran ile Sivas ilinde takip etti. 4 büyüklerden Beşiktaş’ın birinci olabildiği tek il ise Iğdır oldu. Iğdır’da Beşiktaş az bir farkla Galatasaray’ın önünde yer alarak, yüzde 36,54 oranla şehirde birinci takım geldi.50 bine yakın taraftar arasında en fazla yüzdesel çoğunluğa sahip olanlar yüzde 39’luk oranla üniversite mezunları olurken, ‘lise mezunu’ olanların oranı ise yüzde 32''lik oranla ikinci sırada yer aldı. 4 Büyükler arasındaki eğitim durumu sıralamasında Trabzonsporlu taraftarlar yüzde 43,3 üniversite mezunu oranıyla sıralamada birinciliğe yerleşti.

 

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

TARAFTARLARIN YÜZDE 65,6''SI GERÇEK TARAFTAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Socios.com internet sitesinin gerçekleştirdiği ankette taraftarlar “Taraftarlık seviyenize 1-5 arası puan verseniz hangisi olurdunuz?” sorusuna yüzde 65,6’sı 5’i işaretleyerek “Gerçek bir taraftar” olduğunu belirtirken; 4 büyükler arasında 5 puanı en fazla işaretleyenler yüzde 70,9''luk oranla Trabzonsporlu taraftarlar oldu. Bordo-mavilileri yüzde 65,9 ile Galatasaray, yüzde 65,3''le Fenerbahçe ve yüzde 63,7 ile Beşiktaş takip etti.  Taraftarların kendi takımlardan ayrı olarak takip ettiği kulüp sıralamasında Real Madrid yüzde 17,9 oranla ilk sırada yer aldı. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonunu  bir başak İspanyol ekibi Barcelona yüzde 16,9''la takip etti. 3 numarada yüzde 11,6 yüzdelik oranla Manchester United bulnuyor. Kırmızı Şeytanlar''ı Bayern Münih, Manchester City, Paris Saint-Germain ve Chelsea kulüpleri takip etti. Ayrıca Türk taraftarların kendi ligi dışında en çok La Liga ve Premier Lig’i takip ettiği öğrenildi.

 

BİLET VE KOMBİNE FİYATLARINI PAHALI BULANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BEŞİKTAŞLI

Bilet ve kombine fiyatlarına da yer verilen ankette taraftarların yüzde 48’i pahalı ve çok pahalı, yüzde 49,1’i normal ve yüzde 2,8''i de ucuz olarak değerlendirdi. 4 Büyükler arasında bilet ve kombine fiyatı “çok pahalı ve pahalı” seçeneğini en fazla işaretleyen Beşiktaşlılar olurken, fiyatlandırmaları en fazla oranda makul bulanlar Trabzonsporlular oldu. Anadolu takımlarının taraftarlarının yüzde 80’i ise bilet ve kombine fiyatlarını normal veya ucuz bulduklarını belirtti. Taraftarların yüzde 83,9’u destekledikleri kulüplerin bazı kararlarında söz sahibi olmak istediklerini ortaya koydu. 

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

SOSYAL MEDYA TERCİHLERİ

Futbolseverlerin en fazla takip ettiği sosyal medya platformu yüzde 40,8 ile Twitter olurken; Twitter’ı yüzde 24 ile Facebook, yüzde 21 ile Instagram takip etti. Youtube tercihini ilk sıraya yazanların oranı ise yüzde 8’de kaldı. 

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

YABANCI TAKIMLARDA DURUM

Diğer ülkeleriin takımlarını tutma oranında ise, Real Madrid %17,9 oranla ilk sırada yer almıştır. İspanyol temsilcisini %16,9 ile Liverpool takip ederken, Türk taraftarların en çok takip ettiği yabancı futbol takımı sıralamasında 3 numarada %11,6 yüzdelik oranla Barcelona yer almıştır.

TAKIM TUTMADA CİNSİYET DAĞILIMI

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

TARFTAR OLMADA ETKENLER

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

TARAFTAR OLMADA YAŞ DAĞILIMI

Socios''un Türkiye Taraftarlık Anketi''nin sonuçları açıklandı!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar