AKP'ye yakın şirketten şaşırtan anket: Bir parti ok gibi fırladı

AKP'ye yakın şirketten şaşırtan anket: Bir parti ok gibi fırladı
2023 yılında yapılması planlanan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine geri sayım sürerken, çeşitli anket şirketlerinden çalışmalar gelmeye devam ediyor. AKP'ye yakınlığı ile bilinen araştırmacı Hilmi Daşdemir'in sahibi olduğu Optimar Anket'in yaptığı ankete ise İYİ Parti damga vurdu.

Türkiye ekonomide yaşanan sorunlar ve dolara kilitlenmişken gelecek yıl yapılacak olan seçimler yaklaşmaya devam ediyor.

Bu süreçte hem bağımsız hem de muhalefete yakın şirketler AKP''nin erdiğini gözler önüne sererken, AKP''ye yakın anketlerden gelen sonuçlar ile şaşırtmaya devam ediyor.

AKP''de yaşanan büyük erimeyi gizlemeye çalışan Optimar, son anket çalışmasının sonuçlarını yayımladı.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi''nin köşesine taşıdı anket sonuçları şöyle:

PARTİLERİN OY ORANI 

Optimar’ın “Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna kararsızlar dağıtıldığı takdirde ankete katılanların yüzde 36.7’si AK Parti yanıtını veriyor. CHP diyenlerin oranı ise yüzde 26.3 çıkıyor. Üçüncü sırada yüzde 11.1’le İYİ Parti geliyor. Onu yüzde 10.1’le HDP takip ediyor. MHP ise yüzde 9.5 çıkıyor.

İYİ PARTİ’NİN DURUMU 

CHP’deki artış bir önceki aya göre yüzde 0.3 çıkarken, İYİ Parti ise 0.8’le en fazla artışı sağlayan parti olarak görülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar