Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan'a     

Kıymetli valimizin konudan bihaber olduğunu düşünmekteyim. Valimiz evlat sahibi olduğundan bu tür konularda çok duyarlı olacağını tahmin etmekteyim. Valimize ve okuyucularımıza konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum. 10 Kasım 2021 tarihinde engelli öğrencimizin ulaşım sorunu olduğunu köşemizden paylaşmıştık, en kısa zamanda çözüme ulaşması için güzel haberler bekliyorduk. Cizre ilçesi Sur mahallesi İsmail Ebul-İz sokağında ikamet eden M.G adlı bedensel engelli öğrencinin bir yıldan fazla zamandır, başvurusu olmasına rağmen evinin önündeki yapılmayan yoldan okuluna gidip gelmesindeki yaşadığı zorluğu dile getirdik. Hatta ihtiyacı olan akülü tekerlekli sandalyeyi yurt dışındaki bir dernek kendisine hediye etmiştir. Tabiî ki askıda kalan bu yol süreci maalesef 2020 yılından bu zamana kadar gelmiştir. Bu konuda Cizre Belediyesinin neden hızlıca engelli bireyin bu sorununu çözmediğini de anlamış değilim. 

Şöyle bir empati kursak, Sayın valimizin veya Belediye başkanımızın çocuğunun böyle bir ihtiyacı doğmuş olsa, nasıl bir zaman işleyişi olacaktı? Sanırım asfalt yapım sürecinin bu kadar uzun zaman alacağını düşünmüyorum. Mevkilerin ve makamların gelip geçici olduğunu biliyoruz, önemli olan geride hoş bir anı ve zihinlerde yapılan güzel işler ile iz bırakmak olduğuna inananlardanım.

Kasım 2021 yılındaki yazımıza istinaden mahalle sınırlarındaki yükümlü olan Cizre Belediyesi 25.11.2021 tarihinde fen işleri ve harita teknisyeninden oluşan ekip ile inceleme yaptırmış ve yapılan inceleme de 2022 Yılı yol çalışmaları programına alınmıştır, cevabı ile üst amirliğe yazılı bilgi verilmiştir.

  Asıl atlanan önemli noktalardan bir tanesinin şu olduğunu düşünmekteyim, engelli olan öğrenci yüz yüze eğitimin başlamış olduğu 2021-2022 yılı Eğitim ve Öğretim hayatına, yoldan dolayı okuluna erişim sağlayıp sağlayamadığı? Okuluna erişemediyse, İlçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü acaba engelli olan öğrencimize ücretsiz bilgisayar veya tablet desteği sağladı mı?

  Asfalt yapılacak olan yolun eksik bölümü 100 ila 150 mt. civarında. 2022 Yılı yol çalışması programı denildiğinde, ucu açık olan bir kullanımdır. Bu işlem 31 Aralık 2022''ye kadar uzanabilir ve belkide bütçe yetersizliğinden dolayı da 2023''e kalabilir. Maalesef böyle sorunlar ile karşılaştığımız olaylar ve zamanlar olmuştur. Bilindiği üzere öğrenim tarihleri genelde 6 Eylül de başlayıp 15 Haziran gibi sona ermektedir. Buna göre okula erişemeyen engelli öğrencimiz Eylül 2021''den Nisan 2022''ye olan 7 ayda eğitimini sağlıklı bir şekilde alabildi mi? Bu kısa mesafedeki yerin yapılmaması durumunda da hem eğitim hayatındaki hem de normal hayatındaki erişebilirlik sorunu her zaman önünde engel olacaktır. Engelli bir birey olarak, Mülki amir yetkinizi kullanmanız ve acilen yolun biran önce asfaltının yapılması hususunda özel talimat verilmesini canı gönülden beklemekteyim. Sizin katkınız ile bir engelli bireyin erişim sorunu bir nebze giderilmiş olacaktır.    

Bu vesile ile Cumartesi günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını şu anlamlı sözlerle şimdiden kutlar ve gelecek nesillere bu sözleri hatırlatmak isterim,

 

        "Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."  Mustafa Kemal Atatürk.   

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları