Sırbistan Kosova sınırında siren sesleri

Sırbistan Kosova sınırında siren sesleri
Balkanlarda Kosova ile Sırbistan arasında tansiyon yükselirken, iki ülke sınırında hava saldırısı sirenleri çalmaya başladı.

İki ülkenin de sınıra asker sevkiyatı yaptığı bildirilirken, uyarı atışları yapıldığı bilgisi geldi. Kosova Başbakanı Abin Kurti geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada "Kosova''ya girecek Sırplara geçici kimlik verilecek, pasaportlarını değil bu kimlikleri kullanmaları gerekecek" ifadelerini kullanmıştı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise bugün yaptığı açıklamada Kosova''daki Sırpların daha fazla zulme tolerans göstermeyeceğini belirtmişti. Vucic, halka sesleniş konuşmasında, Kosova''daki Sırpların durumunu değerlendirirken, "Kosovalı Sırplar, daha fazla zulme tahammül etmeyecek" demişti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırp ve Kosovalı mevkidaşlarıyla görüştüğünü ve gerilimi azaltmak için üzerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Sırbistan-Kosova sınırındaki gerilime ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Sırbistan-Kosova sınırındaki gerilim nedeniyle Sırp ve Kosovalı mevkidaşlarımla görüştüm. Türkiye, Balkanların barış ve istikrarına her zaman önem vermektedir. Yeni gerilimlerin kimseye faydası olmaz. Gerilimi azaltmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar