Araç satan fenomen için bakanlık harekete geçti: 1 milyon lira ceza aldı! Satmaya devam edeceğim...

Araç satan fenomen için bakanlık harekete geçti: 1 milyon lira ceza aldı! Satmaya devam edeceğim...
Yetki belgesi olmadan vekaletle araç alım-satımı yaptığı için ceza alan sosyal medya fenomeni Metehan Meşe, yasadışı olmasına rağmen alım-satıma devam etme kararı aldığını açıkladı. Meşe'ye 1 milyon lira para cezası kesildi.

Vekaletle araç alım-satımı yaparken yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle ceza alan ve iddiaya göre sosyal medya fenomeni olan Metehan Meşe, yasadışı olmasına rağmen araç alım ve satıma devam etme kararı aldığını duyurdu. Meşe'ye 1 milyon lira para cezası kesildi.

Karaborsaya düştüğü dönemde sosyal medyada al-sat videoları ile tanınan '6ilerimetehan' lakaplı Metehan Meşe, geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından yetki belgesi olmadan satış yapması sebebiyle üst sınırdan 300 bin lira ceza almıştı.

aw118902-02-001.jpg

Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi. Vergi Dairesi, 2022-2023 döneminde gerçekleştirdiği 48 araç al-satında ödenmeyen vergiler nedeniyle Metehan Meşe'ye 700 bin lira daha ceza kesti. Toplamda 1 milyon lirayı bulan para cezası sonrasında Meşe, “Rızkımızı buradan sağlıyoruz. Al-sat yapmaya devam edeceğim. ” açıklamasında bulundu.

aw118902-01-001.jpg

CEZA 1 MİLYON TL'Yİ BULDU

Araç al-sat işlemleri sırasında yetki belgesi olmaması nedeniyle Ticaret Bakanlığı'ndan 300 bin lira ceza alan sosyal medya fenomeni Metehan Meşe, Vergi Dairesi tarafından da vergi ödemediği gerekçesiyle 700 bin lira daha ceza aldığını duyurdu. Uzlaştırma sonucunda toplam cezanın 1 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Meşe, ticaret yaptıklarını ve kötü bir niyetleri olmadığını belirtti.

aw118902-03-001.jpg

Araç alım-satımında elde ettikleri karın vergisini ödeyemediklerini dile getiren Meşe, ödeme planları hakkında belirsizlik yaşadıklarını ve bu durumla başa çıkmak adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Meşe, vergi borcunu ödemediği için hakkında verilen cezaların hakkaniyetli olduğunu kabul ederek, bu konuda söylenecek bir şeyinin olmadığını ifade etti.

aw118902-04-001.jpg

CEZA ÜSTÜNE CEZA YAĞDI

Meşe, kendisine verilen cezaların ardından araç piyasasının düştüğünü belirtti ve özellikle araç piyasasını düşürme talebi üzerine 1 milyon lira ceza aldığını ifade etti. Meşe, galeri açmanın ve yetki belgesi almanın süreçlerinin daha kolay hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak vekaletle araç alım-satımı yapmasının da kendisine ceza getirdiğini dile getirdi. Ayrıca, babasının üzerine sattığı araç nedeniyle de ceza aldığını söyleyerek, bu durumun ticari amaçlı olmamasına rağmen ceza almasına sebep olduğunu belirtti.

aw118902-05-001.jpg

EŞ DOST VEKALETİYLE AL-SAT YAPMIŞ

Meşe, galeri belgesi almanın ve yetki belgesi ile yeterlilik belgesi almanın zorluğuna dikkat çekerek, bu sebeplerle insanların alternatif yöntemlere başvurduğunu ifade etti. Galerici olmanın önündeki engellerin biraz daha kolaylaştırılmasının daha mantıklı olabileceğini belirtti. Ayrıca, vekaletle yaptığı araç satışları nedeniyle aldığı cezanın içinde eşinin, babasının, kayınbiraderinin ve vekaletle sattığı diğer araçların cezalarının bulunduğunu açıkladı. Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi olmaması nedeniyle kendisine 300 bin lira ceza kestiğini hatırlatan Meşe, bu süreçte rızkın büyük bir kısmının ticarette olduğunu vurguladı.

aw118902-06-001.jpg

'ALIM-SATIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Otomobil alım-satım işine devam etme kararı alan sosyal medya fenomeni Metehan Meşe, aldığı cezalara rağmen durumuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 'Alım-satım yapmaya devam edeceğim.' ifadelerini kullandı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar