Sinan Oğan’dan hükümete OHAL çağrısı

Sinan Oğan’dan hükümete OHAL çağrısı
İran'ın İsrail'e başlattığı saldırının ardından Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Oğan, açıklamasında hükümetten OHAL ilan edilmesini istedi.

İsrail, 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran’ın üst düzey Devrim Muhafız komutanlarından biri hayatı kaybetti. İran ise İsrail’e misilleme olarak çok sayıda füze ve İHA’yı İsrail’e gönderdi. Tüm bu olaylar devam ederken, İngiltere ve ABD'den İsrail'e destek mesajları geldi. Birçok ülke de hava sahalarını kapattı.

OĞAN'DAN OHAL ÇIKIŞI

Dünyanın gözünü çevirdiği saldırı devam ederken, Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu sınırlarında olası bir göç dalgasına karşı hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çeken Sinan Oğan, bölgesel güvenlik ve insani krizler karşısında Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Oğan, Türkiye'nin sınır bölgelerinde tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Oğan açıklamasında şunları ifade etti:

"Hükümetimizden beklentim doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hemen OHAL ilan etmesi ve özellikle de muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerimizde hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır."

sinan-ogan.jpg

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar