Simide rekor zam geldi! 15 lira oldu

Simide rekor zam geldi! 15 lira oldu
Ankara Simitçiler Odası Başkanı, "zorunda kaldık, özür diliyorum" diyerek simidin yeni fiyatının 15 TL olduğunu duyurdu.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 27 Ocak itibariyle Ankara'da simidin 15 TL olacağını duyurdu. Başkent'te en son 31 Temmuz'da zam yapılarak simit fiyatı 10 TL'ye çıkarılmıştı.

Delibaş, zorunlu olarak zam yapmak durumunda kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Maalesef, bugün yine zamlarla ilgili bir haberle karşınızdayız. Temmuz 2023'te 10 TL olarak belirlediğimiz simit fiyatları, bugün itibariyle 15 TL'ye yükseldi. Bu artışın nedenleri arasında ham madde maliyetlerinin, kira giderlerinin ve diğer zamların ardı ardına gelmesi bulunmakta. Alım gücünün oldukça düşük olduğu bu dönemde, 15 TL'nin esnafımızı rahatlatmadığını görmekteyiz. Ancak, bu artışı yapmak zorunda kaldık. Özellikle emekli ve öğrenci kesiminden gelen dar gelirli vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bu zorunlu artış, susam ve un fiyatlarının yanı sıra doğal gaz ve işçi maliyetlerinin yüzde 200'ün üzerinde artmasıyla birlikte geldi. Herkese özür diliyorum. Ancak, sadece bizim değil, diğer sorumluların da özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Lütfen, onlar da çıkıp özür dilesinler."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar