Siirt'te sağlık yatırımlarında çalışmalar sürüyor

Siirt'te sağlık yatırımlarında çalışmalar sürüyor
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, şehrin sağlık altyapısını güçlendirecek önemli yatırımların ilerleyişini yerinde inceledi.

400 Yataklı Devlet Hastanesi ve Şehit Ebe Birgül Aktaş Aile Sağlık Merkezi inşaatlarını denetleyen Vali Kızılkaya, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yerel yetkililerle birlikte hastane inşaatlarını ziyaret eden Vali Kızılkaya, 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yatay mimariye uygun zemin üzerine inşa edildiğini ve 4 kattan oluştuğunu belirtti. İnşaatın %43 seviyesinde olduğunu vurgulayan Kızılkaya, hastanenin 70 bin metrekarelik bir alana yayıldığını ifade etti. Ayrıca, hastanenin toplam kapalı alanının 89 bin metrekare olduğunu ve 16 bin metrekarelik bir yeşil alana sahip olduğunu dile getirdi. Bu modern tesisin içerisinde 15 ameliyathane, 115 poliklinik odası ve yoğun bakım servisleri bulunacak.

Vali Kızılkaya, incelemelerin ardından İl Sağlık Müdürlüğü'nü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ni (UMKE) ziyaret etti. Bu ziyaretlerin şehirdeki sağlık hizmetlerinin daha da geliştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar