Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı: Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme

Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı: Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işverenler ve çalışanların sigorta yapılandırma süresinin uzatıldığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, X hesabından milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir paylaşım yaptı.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa illeri, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri dışındaki ilçeler ile Sivas ili Gürün ilçesinde işverenlerin ve çalışanların yarına kadar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma başvurularını yapabileceklerini duyurdu.

Böylelikle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenler ve çalışanların 29 Şubat 2024 tarihine kadar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu süre uzatması, deprem bölgelerinde işverenlere ve çalışanlara finansal açıdan rahatlama sağlayacak.

Vedat Işıkhan, yaptığı paylaşımda deprem bölgesindeki vatandaşların ekonomisini destekleyeceklerini belirtti. Bakan Işıkhan'ın X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa illeri, Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinin dışındaki ilçeler ile Sivas ili Gürün ilçesinde işverenlerimiz ve çalışanlarımız 31.10.2023 tarihine kadar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma müracaatlarını yapabilirler.

Ayrıca; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde işverenlerimiz ve çalışanlarımız 29.02.2024 tarihine kadar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma müracaatlarını yapabilirler.

Depremden etkilenen illerimizin ekonomisi ile çalışma hayatını rahatlatmak ve güçlendirmek için vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

vedatisikhan.png

yapi.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar