Ne Gabar petrolü ne de Karadeniz gazı... Müyesser Yıldız AKP'nin keşfettiği en büyük madeni yazdı

Ne Gabar petrolü ne de Karadeniz gazı... Müyesser Yıldız AKP'nin keşfettiği en büyük madeni yazdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda Gabar petrolü ve Karadeniz gazını müjde olarak duyurmasından sonra, Gazeteci Müyesser Yıldız AKP'nin en büyük keşfini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'de çıkan gazla ilgili, "Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda" demişti.

Geçtiğimiz dönemde yapılan seçimlerden önce Karadeniz gazından sonra Gabar petrolünü de müjde olarak açıklayan Erdoğan, "Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, AKP'nin Gabar ve Karadeniz gazındandan daha büyük keşfini kaleme aldı.

12punto'daki köşe yasında dikkat çeken bir yazı kaleme alan Yıldız, "Birkaç ay önce sohbet ettiğim eski bir yargı mensubu, “AKP'nin bulduğu en büyük maden Gabar petrolü veya Karadeniz gazı değil, hukuktur. Hukukla her şeyi yapabileceklerini keşfettiler.” demişti" dedi.

Yıldız'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

KEŞFEDİLEN EN BÜYÜK "MADEN"

Birkaç ay önce sohbet ettiğim eski bir yargı mensubu, “AKP'nin bulduğu en büyük maden Gabar petrolü veya Karadeniz gazı değil, hukuktur. Hukukla her şeyi yapabileceklerini keşfettiler.” demişti.

Galiba öyle.

Ben de Erdoğan'ın 1994 tarihli şu sözlerini hatırlatayım:

“Türkiye Cezayir olur mu diye soruyorlar. Biz hazmettire hazmettire geliyoruz, Allah'ın izniyle. Artık bu film tanınmaya başladı. Şimdi artık millet sadece aktörleri değil, senaryoyu değiştirmeye talip ve bu senaryonun değiştirilme çalışmalarıdır bu çalışmalar. Biz onun için geliyoruz. Bu düzenin koruyucusu olamayız, mümkün değil. Bu hukuku hazırlayanlar, bu düzenin kaldırılmasının maşası olacaklar.”

AYM BAŞKANI'NA NAÇİZANE ÖNERİM

O yüzden, son bir ümit; hukuk devleti adına neredeyse söylenmedik söz bırakmayan AYM Başkanı Zühtü Arslan'a naçizane bir önerim var.

Balyoz ve Ergenekon kumpasları döneminde Anayasa Mahkemesi'nin karşısında “Adalet Nöbeti” tutup “sessiz çığlık”lar atmıştık.

Keşke -kendileri başta olmak üzere- hâlâ hukuka inanan ve bunun mücadelesini verenler de AYM önünde “Adalet Nöbeti” başlatsa!..

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar