Sığınmacı krizine sessiz kalan iktidardan 3 farklı açıklama

Sığınmacı krizine sessiz kalan iktidardan 3 farklı açıklama
Muhalefet partileri ve sokağın sürekli gündemde tutmaya çalıştığı sığınmacı krizi hakkında sessiz kalan hükümet, vatandaşın yüreğine su serpecek açıklama yapamadı. Muhalefetin yaklaşan seçimler öncesinde sığınmacı krizini kaşıdığını iddia eden AKP'li isimler, provokatörlük yapıldığını savundu.

SIĞINMACI KRİZİNE İKTİDARDAN 3 FARKLI YORUM GELDİ

Son günlerin tartışmasız en çok konuşulan konusu olan sığınmacı krizi her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Ortaya çıkan taciz videoları ve Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu arasındaki polemik ile yeniden ısınan tartışmada söylem üstünlüğü ise muhalefette. Muhalefet ve iktidar seçmenlerini tatmin edecek açıklamayı bir türlü yapamayan AKP''li yetkililer, son yaşanan olaylar için ise provokatörlük iddiasında bulundu.

Toplum ve muhalefet partilerinin ısrarla yönelttiği sorular karşısında çaresiz kaldıkları gözlenen AKP''li isimlerin sığınmacı krizine yönelik yaptığı üç farklı açıklama ise şöyle oldu:

''ZATEN DÖNMEYE BAŞLADILAR''

“Sınırların yolgeçen hanına döndüğü” eleştirileri yapılırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır güvenliği konusunda yalan haberler, sahte videolar ve dezenformasyonla farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını savundu. Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Akdeniz Bölge Komutanlığı’nı ziyaret etti. Akar, burada yaptığı açıklamada Suriyelilere işaret ederek “Bir kısmı da hem rejimin hem de terör örgütlerinin zulmünden kaçmak, canlarını kurtarmak için Türkiye’ye geldi. Güvenliklerinden emin olduklarında dönecekler. Zaten dönmeye de başladılar” diye konuştu. 

ÖZDAĞ''A ''PROVOKATÖR'' GÖNDERMESİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya restine üstü kapalı göndermede bulundu. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Güvenli hale getirdiğimiz bölgelere Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşlerini sağlama ve soruna kalıcı çözüm bulma çabalarımızın karşısında duranlar şimdi de Soğuk Savaş dönemi psikolojik harp teknikleriyle provokatörlük yapmaktadır” ifadelerini kullandı. Altun, sınır ötesinde özgürleştirilen bölgelere bugüne dek 500 bin Suriyeli’nin geri döndüğünü belirtti. Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başta İçişleri Bakanlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız, sınırlarımız içinde ve dışında göç konusunu yakından takip etmekte, gerekli tedbirleri almakta, herhangi bir düzensizliğe asla izin vermemektedir” ifadelerini kullandı.

''NEFRET SİYASETİ'' DEDİLER

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün “Türkiye her türlü siyasi nefret virüsüne karşı yüksek bağışıklığa sahiptir” dedi. Çelik dün yaptığı açıklamada, “Bir yerde nefret siyaseti görürseniz, ideolojisi ne olursa olsun, bu ülkeye karşı kökü dışarıda bir kötülük hazırlığı olduğundan emin olabilirsiniz. Nefret siyaseti ile vatanseverlik bir araya gelmez” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar