Sığınmacı haberleri yapan gazetecilerin hapishanede saçları kazındı

Sığınmacı haberleri yapan gazetecilerin hapishanede saçları kazındı
Sığınmacı haberleri nedeniyle tutuklanan gazeteci Süha Çardaklı'nın cezaevinde saçlarının kazındığı ortaya çıktı.

Sığınmacılara ilişkin haber yaptığı için hukuksuz bir şekilde tutuklanan Ajans Muhbir'in yöneticisi gazeteci Süha Çardaklı'nın cezaevinde saçları kazındı.

TamgaTürk'e konuşan Süha Çardaklı'nın avukatı Emir Gürbüz, "Olayı öğrenir öğrenmez milletvekillerimize haber verdik. İnsan Hakları Komisyonu'na mensup milletvekillerimiz gidip durumla ilgili tespit yaptı. Aileleri üzülmesin diye ilk başta söylemedik ancak sonradan açıklamaya karar verdiler. Sağlık gerekçesi yoksa, bu da sadece rastalı saç gibi saçlarda yapılabilir, kimsenin saçı kazınamaz. Zaten diğer mahkumlara da böyle bir uygulama yok sadece arkadaşlarımıza yapılmış." dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'ya yapılan muameleye ilişkin TBMM'de soru önergesi vereceğini belirtti.

X hesabından açıklama yapan Kavuncu, "TBMM'deki yeni yasama yılında ilk takip edeceğimiz konu bu iddialar olacak. Konuyla ilgili bugün hemen soru önergesi hazırlıyorum. Ayrıca iddialara cevap alabilmek için kamuoyu nezdinde ne gerekiyorsa da yapacağız. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu da ayrıca göreve davet ediyorum." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tutuklu olarak yargılanan Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'nın saçlarının kazınmasına tepki gösterdi.

Özdağ, "Tutuklanan 2 vatansever gazetecinin saçlarını hapishanede kazımışlar. Ajansların geçtiği haberleri veren, başkaları yaptığı zaman suç olmayan, Yargıtay “halkı kin ve nefret” suçunu tanımlarken kastedilen halkın Türk halkı olduğunu açık şekilde ortaya koymasına rağmen sığınmacı/kaçakları halkın parçası olarak değerlendiren rejimin zihniyeti şimdi gazetecilerin saçlarını kesiyor." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar