Sigara içmeyenlerin maaşına zam: Ocak ayında yasalaşacak!

Sigara içmeyenlerin maaşına zam: Ocak ayında yasalaşacak!
Bolu Belediyesi yeni yılda benzeri görülmemiş bir uygulamaya başlıyor. Sigara içmeyi bırakan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisi gibi sigarayı bırakan personellerin maaşının artırılacağını duyurdu.

SİGARA İÇMEYEN MEMUR DAHA ÇOK MAAŞ ALACAK: OCAK'TA YASALAŞIYOR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sigarayı bıraktığını duyurmasının ardından Belediye''de yeni bir uygulama başlatılacağını açıkladı. Başkan Özcan, ocak ayından itibaren sigara içmeyenlerin daha fazla maaş alacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden sigarayı bıraktığını duyuran Özcan, belediyede personelden sigara içenlerin ve içmeyenlerin bildirilmesini istedi. Bin 384 personel arasından 800 kişinin sigara içtiği tespit edildi. Başkan Özcan sigara içmeyen personelin daha fazla maaş alacağını açıkladı.

İÇENLE İÇMEYEN AYNI OLMAYACAK

Belediye personelinin sağlıklarını korumanın görevlerinden biri olduğunu belirten Başkan Özcan, “2 tane sebep var. Ben sigarayı bıraktığım için mutluyum hatta bunu bütün Türkiye ile paylaştım hatta sigaranın faydalı olacağını savunacak kimse yok. Belediye personeline sigarayı bıraktırmak için onların sağlıklarını korumak için farklı bir uygulama yapacağım. Birim birim istedim sigara içenleri, içmeyenleri. Sigara içenle içmeyen aynı ücreti almayacak. Aynı işi yapıyor diyelim biri sigara içiyor, biri sigara içmiyor aynı ücreti almayacak. Büro personelinden örnek vereyim sigara içenler, içmeyen aynı ücreti almayacak. Sigara içmeyen daha fazla alacak” dedi.

YALAN SÖYLEYENDEN MİSLİYLE GERİ ALINACAK

Personelin sigara içip içmediği kendilerine sorulan soruya verdikleri cevapla tespit edileceği için olası bir yalan söyleme durumunda da caydırıcı cezalar uygulanacak. Yalan söylenmesine karşı da önlem alındığını belirten Özcan, “Bir mantığı var sigara içen personel ile içmeyen personelin iş verimliliği de aynı olmuyor. Adam geliyor burada, mali hizmetlerde sigara içiyor. Sigara içmek için dışarı çıkıyor, her dışarı çıkışı minimum 5 dakikaya tekabül ediyor. Günde 75 dakika, sigara içmeyenden daha az çalışıyor. İşte bunların hepsini düşündük. Yalan söyleyen olursa ona verdiğim teşvikin 10 katını geri alacağım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar