Şiddetli karın esir aldığı Japonya'da korkutan gelişme: 160 yaralı, 132...

Şiddetli karın esir aldığı Japonya'da korkutan gelişme: 160 yaralı, 132...
Tokyo ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle en az 160 kişi yaralandı. Başkentte bulunan Haneda Havalimanı'nda ise 132 uçuş iptal edildi.

Dün itibariyle Japonya'nın Kanto-Koshin ve Kanto bölgelerinde şiddetli kar yağışının etkileri hissedildi. Başkent Tokyo'da 109, Kanagawa eyaletinde 39 ve Saitama eyaletinde 12 olmak üzere toplam en az 160 kişi kar ve buzlanma nedeniyle yaralandı. Tokyo'daki Haneda Havalimanı'ndan dün ve bugün gerçekleşmesi beklenen toplam 132 uçuş iptal edildi.

000-001.webp

Tedbir amaçlı olarak birçok şehirlerarası otoyol araç trafiğine kapatıldı. Ayrıca, Tokyo, Osaka, Kyoto, Hyogo, Tokushima, Aichi, Gifu, Shizuoka, Nagano ve Yamanashi eyaletleri arasındaki birçok otobüs seferi iptal edilirken, tren seferlerinde de gecikmeler yaşandı.

00.jpg

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), dün yayınladığı şiddetli kar uyarısını bugün kaldırdıktan sonra ulaşım hatlarında aksamaların büyük ölçüde normale döndüğü belirtildi.

00.png

METEOLOJİ'DEN KAR ALARMI!

JMA, dün ülkenin farklı bölgeleri için şiddetli kar yağışı uyarısı yayınladı ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, mecbur olmadıkça dışarıya çıkmama ve araç kullanmama çağrısında bulundu.

3542237.jpg

Bu uyarıların ardından başkent Tokyo ve çevresindeki eyaletler başta olmak üzere birçok yerel yönetim alarm durumuna geçti. Dün gece saatlerinde artan kar yağışının etkisiyle Tokyo ve komşu Saitama eyaletinde kar kalınlığı 8 santimetreye kadar ulaştı.

japonya-da-kar-yagisinda-bilanco-agirlasiyor-17-olu-90-yarali-5445.jpg

japonya-kar-yagisi1.jpeg

japonyada-kar-yagisi-nedeniyle-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-artiyor-manset.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar