SGK'dan flaş emeklilik ve sigorta duyurusu: Yapılan ödemeler geri alınacak!

SGK'dan flaş emeklilik ve sigorta duyurusu: Yapılan ödemeler geri alınacak!
SGK, çalışmadığı halde sigortalı olanlar ve paravan şirketlerde sigortalı olarak görünen kişiler için yeni bir duyuru yayımladı. Yapılan ödemeler geri alınacak, emeklilik akdi iptal edilecek!

SGK'DAN FLAŞ EMEKLİLİK VE SİGORTA DUYURUSU: YAPILAN ÖDEMELER GERİ ALINACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından paylaşılan duyuruda, emekliliği aktif etmek isteyen vatandaşlardan o zamana kadar yapılan ödemelerin faiziyle geri istendiği belirtildi.

SGK yapılan denetimlerde son iki yılda 150 bine yakın sahte sigortalı tespit edildi. SGK müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde son 5 yılda çalışmadığı halde bir şirkette sigortalı olup, emeklilik haklarından yararlanmak isteyen 500 bin vatandaşın sigortalılığının ve primleri iptal edilmesine sebebiyet verdi.

Konuyla ilgili yapılan detaylı açıklamada Prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenlerin bir tanıdığının şirketinde kendini sigortalı göstermesinin yanında sadece bu iş için kurulmuş paravan şirketlerin bile olduğu ifade edildi. Bu durum hakkında Prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenlerin bir tanıdığının şirketinde kendini sigortalı göstermesinin yanında sadece bu iş için kurulmuş paravan şirketlerin bile olduğu aktarıldı.

Bu yönteme başvuran çoğu vatandaşın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için yaptığı ifade edildi. Uzmanlar ise sahte sigortalılığı uygulayan kurumların ve vatandaşların zor durumda kalacağı aynı zamanda yasal işlemler yapılacağı belirtildi.

SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda 2 yıl içerisinde SGK müfettişleri tam 150 bine yakın sahte sigortalıyı tespit ettiği ve bu vatandaşların emekliliklerinin ellerinden alındığı ve o zamana kadar yapılan ödemelerin faiziyle geri istendiği duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar