SGK'da staj ve çıraklık mağdurları için son umudu açıkladı: Artık sadece bu ihtimal var

SGK'da staj ve çıraklık mağdurları için son umudu açıkladı: Artık sadece bu ihtimal var
SGK uzmanı Onur Önal, sayıları milyona yakın olan EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarının son umudunu açıkladı. İşte detaylar...

AKP hükümetinin Meclis''e getirdiği EYT yasası EYT''nin kapsamını daraltarak kademeli prim ve staj mağdurlarını memnun etmezken, bu gelişmeler sonrası Sosyal Güvenlik Uzmanı Onur Önal''dan staj mağdurlarına ilişkin yeni bir değerlendirme geldi.

SON UMUT TORBA YASA

Torba yasa ile son umut daha olduğunun altını çizen Önal, torba yasa ile her şeyin netleşeceğini belirtti.

Meclis''e sunulan torba yasada EYT kapsamına dair bir madde bulunmuyor ancak torba yasalara sonradan eklemeler yapılabildiği gibi, bu torba yasa dışında yeni bir yasa hazırlanarak yeniden Meclis''e sunulabilmekte. Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Onur Önal''ın açıklamalarında EYT''ye staj sigortasının dahil edileceğini ve bu uygulamanın şubat ayında torba yasa ile yürürlüğe konacağını söylemesi birçok staj ve çıraklık mağdurunda heyecan yarattı. Şu ana kadar Meclis''e gelen düzenlemede Önal''ın sözlerini doğrulayan bir şey bulunmamakta ancak pek çok SGK uzmanı, sayıları 250 bini aşan staj ve çıraklık mağdurlarını seçimlerden önce memnun etmek için iktidarın EYT''de kapsam genişlemesine gidebileceğini iddia etmekte.

EYT''NİN BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, emeklilik başvurularını e-Devlet''ten veya bizzat SGK kurumlarına müracaatla veya çalışan memurlar kendi kurumlarına müracaatla yapılacağını belirtti.

EYT NE ZAMAN YASALAŞIYOR?

EYT son dakika emeklilik haberleri merak ediliyor. EYT yasa teklifi 2 Şubat saat 11.00''de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda görüşülecek. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Şubat ayında EYT''nin yasalaşacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar