Milyonlarca SSK'lıyı ilgilendiriyor! Birikmiş alacağınız olabilir

Milyonlarca SSK'lıyı ilgilendiriyor! Birikmiş alacağınız olabilir
Birçok özel sektör firması, çalışanlarına haber vermeden maaşlarında 'BES' kesintisi uyguluyor. Öyle ki bazı çalışanlar seneler sonra durumun farkına vardığında içeride alacakları binlerce lira birikmiş oluyor. Yeni hizmetle alacak paranızın olup olmadığını tek tık ile sorgulayabileceksiniz.

Türkiye''de başta özel sektör olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşından, her maaşları yattığında onlara haber verilmeden kesinti uygulanıyor. Milyonlarca vatandaş düzenli olarak maaş bordrosunu kontrol etmediği için senelerce bu kesintinin farkına varamayabiliyor. Ancak aradan geçen süre ne olursa olsun maaşlarınızdan kesilen tutarların hepsini geri almak mümkün!

Özel sektörde çalışan pek çok vatandaş muhasebe birimi ile herhangi bir iletişimi olmadığından daha önce hiç bordrosuna bakmamış olabiliyor. Birçok firma, çalışanına söylemeden anlaştıkları banka ve sigorta kurumu aracılığıyla çalışanların maaşlarından kesinti yaparak BES hesabına aktarıyor.

E-DEVLET''TEN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Sizin de maaşınızından ''Bireysel Emeklilik Sigortası'' kapsamında kesinti yapılıp yapılmadığını e-Devlet aracılığıyla sorgulayabilirsiniz. 

E-Devlet''in yürürlüğe koyduğu yeni uygulama ile içerde kalan birikmiş ödemelerinizi görebilir ve istemeniz halinde hemen çekebilirsiniz. Acil nakit paraya ihtiyacı olan birçok vatandaş yaşadığı sıkıntıyı bu yolla giderirken, "birikmiş param olsa bilirdim" diyen bazı vatandaşlar ise içerde kalmış paralarını görünce adeta şok geçiriyor. 

NASIL ÖĞRENİLECEK?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama motoruna “takasbank” yazarak sizin adınıza aktif bir BES hesabı olup olmadığını görebilirsiniz. Bu sekmede aktif bir hesabınız bulunması halinde, hesabın içerisinde yer alan bakiye bilgileri de gösterilmektedir. İstenilmesi halinde söz konusu sigorta şirketi aranarak hesap hiçbir ücret ödemeden iptal edilebilir ve BES hesabındaki tutar paylaşacağınız IBAN''a aktarılır. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar