SGK uzmanı emekliye gelmesi gereken zammı açıkladı!

SGK uzmanı emekliye gelmesi gereken zammı açıkladı!
Hükümet seçim öncesi en düşük emekli maaşını 7500 liraya çekerken, gözler şimdiden Temmuz ayında yapılacak ara zamma çevrildi. İşti Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un hesabına göre emekli ve memura gelmesi gereken zam.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

14 Mayıs''ta sandık başına gitmeye hazırlanan Türkiye''de büyük seçmen grupları, iktidar ve muhalefet partilerinin seçim vaadlerinde yer bulmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV-Star TV ortak yayınında yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşının 5500 TL''den 7500 TL''ye yükseltildiğini duyurmuştu. Bir gün sonrasında ise AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli vatandaşlara dini bayramlarda ödenen ikramiye tutarlarının 2000 lira olarak belirlendiğini ilan etti. 

ENFLASYON SONRASI PAYLAŞTI!

Son olarak bugün Mart ayına ait enflasyon rakamlarını paylaşan TÜİK, enflasyonu yıllık yüzde 50,51 aylık ise yüzde 2,29 olarak belirledi.

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu ENAG''ın geçen ayki verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yıllık bazda yüzde 126,91, aylıksa yüzde 7,21 artmıştı. Marttaki aylık yüzde 5,08''lik artışa rağmen senelik oranının yüzde 112,51''e düşmesi baz etkisinden kaynaklanıyor.

SGK UZMANI ERDURSUN BEKLNEN ZAMMI DUYURDU

Kişisel Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, memur ve emekliye beklenen zammı açıkladı.

Erdursun şunları söyledi:

Mart ayı TÜİK enflasyonu %2.29, ENAG enflasyonu ise %5.08, TÜİK verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz 2023’de % 25.06 zam(enflasyon farkı) verilecek…ENAG’a göre ise %46.18 zam verilmesi gerekir! (3 aylık verilere göre 6 aylık ortalamayı hesapladım)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar