SGK sağlık hizmetlerine fahiş zam yaptı

SGK sağlık hizmetlerine fahiş zam yaptı
SGK, tüm sağlık hizmetlerine yüzde 40 zam yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre; kamu hastanesinden randevu alamayarak özel sağlık kuruluşlarına mecbur bırakılan vatandaşlar, yasal olarak ödediği yüzde 200’lük farkın üzerine yüzde 40 daha fazla ödemek zorunda kalacak.

SGK'DAN HERKESİ ÜZEN ZAM KARARI! YÜZDE 40 ARTTI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sözleşme ve protokol yaptığı tüm sağlık hizmet sunucularından satın aldığı sağlık hizmetleri için güncellenen yeni fiyat tarifesinde, ameliyat ve özellikli işlemlerde yaklaşık yüzde 40 artış yaptı.

Özellikle safra kesesi, prostat gibi sık yapılan ameliyatlar ile girişimsel işlemlere zam yapılması dikkat çekti. Sağlıkçılar, hastaların birçok branşta randevu alamadıkları için kamu sağlık hizmetine ulaşamadığını, özele yönlenmek zorunda kaldıklarını belirterek "Yurttaş bu durumda özel sağlık kuruluşlarına yüzde 40 daha fazla ilave ücret ödemek zorunda kalacak. Asıl asıl kazananın hem doğrudan SGK’den kaynak aktarımı hem de ‘sağlanan hasta-müşteri ’den alacakları ilave ücret bedelinin artması ile özel hastaneler olacağı aşikardır" dedi.

RESMİ GAZETE''DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete''nin mükerrer sayısında dün yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği''nde (SUT) değişiklik yapılmasına tebliğ ile finansmanı sağlanan sağlık hizmetlerinde, tanıya dayalı işlemler yani ameliyatlar ve özellikli işlemlerin fiyat uygulamalarına artışa gidildi. Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, yaptığı değerlendirmede “Bu durumda vatandaşlar yasal olarak ödedikleri ilave ücreti yüzde 40 daha fazla ödeyecekler” dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar