Sezgin Baran Korkmaz davasında duruşma bitti: Mahkeme 20 dakikada karar verdi

Sezgin Baran Korkmaz davasında duruşma bitti: Mahkeme 20 dakikada karar verdi
ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu olarak yargılanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın ikinci duruşması bugün yapıldı. Mahkeme duruşmayı yalnızca 20 dakikada bitirdi ve bir sonraki duruşma için Ekim 2023’e tarih verdi.

ABD hazinesini dolandırmak ve kara para aklamakla suçlanan SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz''ın ABD''de yargılandığı davanın duruşması 1 ay öne çekildi. Bugün görülen duruşmada, Korkmaz''ın jürili seri duruşmasının tarihi belirlendi. Hakim Jill Parrish''im başkanlık ettiği duruşmaya savcılık adına, kara para suçları ve suçla elde edilen varlıkların geri alınması konusunda uzman savcı Darrin McCullough, vergi suçları uzmanı savcılar Erika Suhr, Rich Rowlwing ve John Sullivian katıldı. Duruşmada Korkmaz''ı, avukatları Matt Crowl ve Nafiz Çekirge savundu.

"10 MİLYON EURO RÜŞVET"

Sezgin Baran Korkmaz, 2021 yılında Sedat Peker''in videolarının ardından kendisinin de bazı isimleri ifşa edeceğini açıklamıştı. Veyis Ateş''in kendisinden hükümet yetkilileri ile arasındaki sorunu çözmek ve hakkındaki dava dosyalarını kapattırmak için 10 milyon euro istediğini söyleyen Korkmaz, Ateş ile aralarında geçen konuşmanın ses kaydını birçok gazeteciye gönderdiğini iddia etmişti. İsmail Saymaz da söz konusu ses kaydını dinlediğini belirterek Ateş ve Korkmaz''ı canlı yayında buluşturmuştu. Suçlamaları reddeden Ateş, böyle bir parayı istemediğini söylese de hakkında çıkan iddialar sonrasında Habertürk''deki görevine son verilmişti.

SADECE 20 DAKİKA SÜRDÜ

Yaklaşık 20 dakika süren duruşmada, Sezgin Baran Korkmaz davasının bir sonraki duruşma tarihi 30 Ekim 2023’ye verildi ve yargılamanın üç hafta süreceği belirtildi. Duruşmaya videokonferans aracılığıyla katılan CHP''nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda jürili duruşmaların 30 Ekim 2023''te başlayacağını ve 3 hafta süreceğini aktardı. Özcan, "Hakim’in söylediği üzere Savcılık’ın SBK ile ilgili dava dosyasına koyduğu 2.5 milyon adet belge var. O zamana kadar Sezgin Baran Korkmaz, Salt Lake City’de federal bir hapishanede kalacak" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar