Nehrin suyu kesildi, yosunlar istila etti!

Nehrin suyu kesildi, yosunlar istila etti!
Adana’nın ortasından geçen Seyhan Nehri’nde sular kesildi, nehir yosun akınıyla yeşile büründü.

Adana’nın ortasından geçen Seyhan Nehri’nin suyu kesilince, nehir yosun akınına uğrayarak tamamen yeşile büründü. Nehrin yosun istilasına uğradığını gören vatandaşlar kötü koku ve çöp birikintilerinden dolayı rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

Baraj kapaklarındaki çalışmalar nedeniyle, Adana’nın Seyhan Nehri’nde su akıntısı durduruldu. Akıntının durması nehirde yosun birikintileri oluştu. Oluşan birikinti nedeniyle nehir tamamen yeşile büründü. Suda biriken çöp kirliliğin kontrolden çıkması, Seyhan Nehri’nde emsalleri gibi renk değişimleri ve yosun yoğunluğu oluşmasına neden oldu.

Bölgeye gezintiye gelen vatandaşlar yosun nedeniyle kirli bir görüntü ve kötü koku oluştuğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Hasan Özgül (18) isimli vatandaş, "Buraya yabancı birisi geldiğinde biz başımız eğik duruyoruz. Bu hep insanların pisliği. Ellerine ne geçerse kaldırıp atıyorlar. Manzara niyetine geldim, geldiğime pişman oldum. Yabancılar geliyor, başka ülkelerden insanlar geliyor ama hep pis buralar. Geçen bir kız video çekiyordu, ''Anne burası çok pis'' diyordu. Buranın temizlenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Murathan Türksal (19) ise "Gezinti için geldim ama manzara çok kötü. Buranın bir an önce temizlenmesi lazım. İnsanlar buraya geldiğinde manzarayı görünce pişman oluyorlar. Burası biran önce temizlensin ve biz eski, temiz Seyhan Nehri''ne kavuşalım" diye konuştu. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar