Sevilay Yılman: "Başkanlık sistemini açıktan destekledim ama..."

Sevilay Yılman: "Başkanlık sistemini açıktan destekledim ama..."
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Bize vaad edilen, çizilen ve bizim bildiğimiz, öğrendiğimiz ve gördüğümüz, tanık olduğumuz Başkanlık sistemi ile şuan Türkiye'deki bu sistemi çok örtüştüremiyorum. Ben bu sisteme oy vermedim" dedi.

TV5 televizyonunda Selim Akduman'ın sunduğu Perde Arkası programına katılan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Türkiye'de uygulamaya geçilen sistemin, vaat edilen "Başkanlık Sistemi" olmadığını söyledi.

Yılman, başkanlık sistemini ile ilgili Tv5'te şunları söyledi: 

 "Parlamenter sisteme geçer miyiz. Ben Başkanlık sistemini destekleyen biriydim, biriydim diyorum bakın. Vaad edilen Başkanlık sistemini desteleyen biri olarak ve referandumda apaçık evet diyen biri olarak, şu mevcut sistemin Başkanlık olduğunu düşünmüyorum. Bize vaad edilen, çizilen ve bizim bildiğimiz, öğrendiğimiz ve gördüğümüz, tanık olduğumuz Başkanlık sistemi ile şuan Türkiye'deki bu sistemi çok örtüştüremiyorum. Ben bu sisteme oy vermedim. Başkanlığa verdim, hala da veririm. Fransa'daki yarı başkanlık ve Amerika'daki sistemleri onaylıyorum. Çünkü ben şuna inanıyorum, bizim ülkemizinde, bizim toprağımızın genlerinde de geriye gittiğinizde hani bir lidere inanıp peşinden gitmek. Tek adamlık anlamında söylemiyorum bunu" 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar