Şenol Güneş: “Sözün bittiği bir yerdeyiz

Şenol Güneş: “Sözün bittiği bir yerdeyiz
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İsviçre temsilcisi Lugano karşısında beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyleyerek, “Kırmızı kart sonrası direnmeye çalıştık. 80’den sonra goller gelince direncimiz kırıldı. Sözün bittiği bir yerdeyiz” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında Beşiktaş, sahasında Lugano’ya 3-2 kaybetti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“BİR EKSİKLİK VARSA, O BENİM EKSİKLİĞİM”
Çok üzgün olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Güneş, “Bizim için sürpriz bir sonuç oldu. Rakiplere için de öyle. Tam tersini düşündük. Buradaki sonuçla gruptaki avantajı çoğaltmak istiyorduk. Oyun da istediğimiz gibi gidiyordu. Kırmızı kart sonrası direnmeye çalıştık. 80’den sonra goller gelince direncimiz kırıldı. Sonra savunmaya çalıştık, gollerle direncimiz kırıldı. Sözün bittiği bir yerdeyiz. Beklemediğimiz bir sonuç çıktı. Seyircimizin önünde, onlara umudumuzu anlatmaya çalıştık. Bugün iki yönlü oyunu iyi taşıdığımızı düşünüyorum. Kırmızı sonrası yorgunluk da oldu. Golle direncimiz kırıldı. Bir eksiklik varsa, o benim eksikliğim. Bugünkü oyunumuz, bu oyuncularla bu maçı kazanmaya yeterliydi. Taraftarımızdan özür diliyorum. Bugün bu statta bu duruma düşmek, söylenecek bir söz bulunamaz. Yönetime olumuz tezahüratlar oldu. Şartlar ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçı kaybettik” ifadelerini kullandı.

“KAYBETTİĞİMİZ MAÇLARLA TRAVMA YAŞADIĞIMIZI SÖYLÜYORUM”
Futbolcularla arasında herhangi bir sorun olup olmadığına ilişkin ise tecrübeli çalıştırıcı, “Benim bir sorunum yok, oyuncunun da olduğunu düşünmüyorum. Bana yansıyan olumsuz bir şey yok. 2-0 öndeyken 3-2 oldu. Eksikler var, tercihlere bağlı sıkıntılar olabilir. Fiziksel dalgalanmalar olabilir. Geçen sene daha dinamikti, bu sene özellikle son bölümlerde kaybettiğimiz maçlarla travma yaşadığımızı söylüyorum. Toparlanmak için her türlü desteği vermek lazım. Taraftar da yönetim de herkes verecek” cümlelerine yer verdi.

“HİÇBİR MAZERET BUGÜNKÜ SKORU SAVUNMAK İÇİN YETERLİ DEĞİL”
Taraftarın yenilgi sonrası tepkisini normal bulduğunu belirten Şenol Güneş, “Beklediği olmayınca eleştiri yapması normal. Ben yönetimi değil, Beşiktaş’ın ne yapması gerektiğini savundum. Olumuz sonuçları ne taraftar ne yönetim ne biz istiyoruz. Transfer bitmişti. Bu oyuncularla iyi sonuç alacağımızı düşünüyorduk. Benim sorumluluğum. Bunu yönetim ve camia da değerlendirecektir. Saha içinde ve dışında eleştirilmek bu işin doğasında var. Ama bunların oyunculara olumsuz etki yapmamasını isterim. Hiçbir mazeret bugünkü skoru savunmak için yeterli değil” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİKLİKLER RAKİBİN İŞİNE YARADI”
Oyuncu değişikliklerinden beklediği etki alamadığını da vurgulayan Güneş, “Kırmızıdan sonra sürekli gelmeye başladılar. Aboubakar ve Ghezzal da yorulmuştu. Defansın bir direnci vardı. Önde karşılamak için daha çok koşan, rakibe müdahale edecek oyuncular koymak istedik. Önde top tutamıyorduk. Rakip de geliyordu. Bu değişiklikleri yaptık. Ama bunlar ne kadar işe yaradı, rakibin işine yaradı” diye konuştu.

“MAÇI BAŞKA ALANA TAŞIYARAK MAZERET SUNMAYI DOĞRU BULMUYORUM”
Siyah-beyazlı taraftarların, Lugano maçını protokol tribününden takip eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye gösterdiği tepki ve Büyükekşi’nin stadı terk etmesiyle alakalı Şenol Güneş, “Bunlar saha dışı olan olaylar. Bu maçta sahada kalmak önemliydi. Oyun da rahat gidiyordu. 2 kart da bence çok ağır bir karar. Maçın kötü gidişinden sonra TFF Başkanı, seyirci, bunları benim söylemem doğru değil. Biz maçı kaybettik. Maçı başka alana taşıyarak mazeret sunmayı doğru bulmuyorum” dedi.
Müsabakadan sonra taraftarların takımı sahaya geri çağırdığının hatırlatılması üzerine 71 yaşındaki çalıştırıcı, “Takım çıktı. Ben buradayım. Onların her isteklerine cevap vermek durumundayız. Üzüntülerini anlıyorum. Haklılar, özür diliyorum onlardan” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar