Selda Bağcan'ın konser prova kıyafeti gündem oldu! İmajı herkesi şaşırttı

Selda Bağcan'ın konser prova kıyafeti gündem oldu! İmajı herkesi şaşırttı
Volkswagen Arena’da konser verecek olan ünlü sanatçı Selda Bağcan sahne provasında giydiği kıyafetle sosyal medyanın diline düştü.

Selda Bağcan’ın özgün tarzını yansıtan konser kıyafeti, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Hem klasikliği hem de rahatlığı ile dikkat çeken Bağcan, bazı kullanıcılar tarafından tarzını özgün yansıtması nedeniyle beğenildi.

659b9b11a9f4d937-w1200xh2167.webp

tti.jpg

SELDA BAĞCAN KİMDİR?

Türk müziğinin efsane isimlerinden biri olan Selda Bağcan, 1948 yılında Makedonya Türk'ü göçmen bir ailenin Muğla'da dünyaya gelen çocuğudur. Veteriner hekim olan babası Selim Bey ve öğretmen annesi Fevziye Hanım'ın dört çocuğundaki en küçüğü ve tek kızıdır. Ailesinin Van'a tayini çıkmasıyla küçük yaşta Van'a yerleşen Bağcan, 10 yaşına kadar burada yaşadı.

Müzik kariyerine Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği öğrencisiyken adım atan Selda Bağcan, 1971 yılında çıkardığı ilk iki 45'lik plağı ile büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, müziği meslek olarak seçmesine neden oldu. Türkiye ve birçok yabancı ülkede konserler veren sanatçı, 1972'de Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti.

Özellikle sol partilerin etkinliklerinde konserler veren Selda Bağcan, 1980 askerî darbesinin ardından üretimi sınırlanarak büyük sıkıntılar yaşadı. 1984 yılında tutuklanarak hapse atılan sanatçı, 1987'ye kadar pasaport alamadığı için yurt dışındaki konserlerine ara vermek zorunda kaldı. Ancak Peter Gabriel tarafından desteklenen Womad Vakfı'nın girişimleriyle 1987'de pasaport alarak yurt dışındaki konserlere tekrar katılma imkanı buldu.

Selda Bağcan, 1988'de Batı Avrupa'da dört ay süreyle konserler gerçekleştirdi. 1990 yılında Hollanda'da Rasa Organization'un çağrısı üzerine çeşitli konserler verdi. Aynı yıl, İsrail'de düzenlenen Acco Festivali'nde performans sergileyen sanatçı, müzik kariyerinde bir dönüm noktası yaşadı. Ziller ve İpler albümü (1992) ve Kurşun Adres Sormaz adlı filmin müzikleriyle 90'lı yıllarda büyük başarı elde etti.

Selda Bağcan, müzikal kariyeri boyunca Türkiye genelinde ücretsiz konserler düzenleyerek halka sesini duyurdu. Özgün tarzı ve güçlü sesiyle müzik dünyasında önemli bir yer edinen sanatçı, Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde de büyük bir hayran kitlesine sahip.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar