Selçuk Geçer'in dolar tahmini sonrası stüdyo buz kesti: İşte doların geleceği flaş rakam

Selçuk Geçer'in dolar tahmini sonrası stüdyo buz kesti: İşte doların geleceği flaş rakam
Selçuk Geçer, katıldığı bir televizyon programında dolar kuru hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi. İleride bir şoku beklediğini belirten Geçer, seçim sonrası kurun kaç lirayı göreceğini açıkladı.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

Dolar hakkında verdiği tahmin ve yaptığı analizlerle adından söz ettiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Sözcü TV ekranlarında dolar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Doları olanların merak ettiği sorulara yanıt veren Geçer, ekonomide yaşanan kötü gidişata dikkat çekerek, '''' Kur şu anda baskılanıyor, Doların şu anda en az 23-24 olması gerekiyor'''' ifadelerini kullandı.

Geçer ekonomideki son durum yaptığı yorumda şunları söyledi:

Mesela ben ekonomist olarak şuna bakarım; Ocak ve Şubat aylarındaki dış ticaret açığı ne kadar olmuş? 14.2 milyar dolar birinci ay. Rekor seviye.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerinden birisi aylık olarak. Yıllık değil bu. Şubat ayı ise bugün açıklandı. 12.2 milyar dolar. Yani iki ayın toplamında küsuratları arttığınızda 26 milyar dolarlık bir dış ticaret açığı vermişsiniz. Daha dramatik olalım. Finanse edilmiş dış ticaret açığı dediğimiz cari açık neredeyse dış ticaret açığına denk gelmeye başladı. Yani kafa kafaya gitmeye başladılar.

DOLAR İÇİN RAKAM VERDİ

İnanmadığımız enflasyonu baz alırsak, yani geçen sene yüzde 60 olan, üzerine her ay yüzde 5, yüzde 10 binen enflasyonu baz alırsak şu anda dolar kurunun en 24 ila 25 lira olması gerekiyor. Yani mevcut dolar kurunun fiyatı bu şu anda. Bu baskılanıyor mu demek istiyorsunuz? E bu baskılanıyor tabii ki. Yani nasıl baskılanıyor diye soracaksınız. Arka kapıdan dolar satılıyor. Varlık fonu zarara uğratılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar