Selçuk Geçer doların 39 lira olacağı net tarihi açıkladı: Doların fitili ateşlendi

Selçuk Geçer doların 39 lira olacağı net tarihi açıkladı: Doların fitili ateşlendi
Küresel piyasalarda dolar kurunun hızla yükselmesi, altın fiyatlarını da etkiliyor. Altın ons fiyatı düşerken, gram fiyatı ise dolar kurundaki artıştan dolayı yüksek seyrediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hem dolar hem de altın piyasasındaki son durumu ve beklentileri değerlendirdi.

Küresel ekonomide dolar kurunda başlayan ani çıkış durdurak demeden hızla devam ediyor. Yatırımcıyı tedirgin eden bu durum öte yandan altın cephesinde sert düşüşleri tetikliyor. Uzmanların teyakkuzda olduğu bu günlerde yatırımcının kafası karışık. Panik haliyle altınını satanlar dolar kuruna yatırım yapmakta çekinenler, dolarda yükselişin daha çok gidemeyeceğini düşünüp elindekileri varlığı satma yoluna gidenler için ünlü ekonomist kritik uyarılarda bulundu.

DOLAR 39 TL OLACAK

Selçuk Geçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, dolar kurunun yıl sonuna doğru daha da yükseleceğini ve 39 TL’yi görebileceğini söyledi. Geçer, bu durumun altın ons fiyatını düşürse de gram fiyatını yükselteceğini belirtti.

Geçer, Amerika’da enflasyonun gerilemesinin doların değer kaybetmesine yol açabileceğini ancak Türkiye’de doların düşme olasılığının çok düşük olduğunu ifade etti. Geçer, Türkiye’de doların uzun vadede değer kazanarak yükselmeye devam edeceğini öngördü.

Geçer, altın fiyatlarının düşme sebebinin küresel ekonomideki gelişmeler olduğunu açıkladı. Geçer, altın ons fiyatının 29 Eylül Cuma günü itibariyle 1.867,75 dolardan işlem gördüğünü hatırlattı. Geçer, altın gram fiyatının ise 1.647,29 TL’den alıcı bulduğunu söyledi.

Geçer, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Geçer, panik yapmadan piyasaları takip etmelerini ve doğru zamanda doğru karar vermelerini tavsiye etti.

“DOLAR UZUN VADEDE DEĞER KAZANARAK YÜKSELECEK!”

Selçuk Geçer sözlerinde doların 39 TL'yi göreceği o tarihe de işaret etti. “Yıl sonuna doğru artan baskının etkisiyle ons altında düşüş trendi başlasa dahi dolar kurunda ciddi yükselişler görülecek. Öyle ki 2024 ve 2025 yıllarında dolar zirveye konacak.” Selçuk Geçer sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Amerika'da enflasyonun gerilemesi durumunda doların değer kaybetme ihtimali bulunsa dahi Türkiye'deki doların düşme olasılığı çok düşük. Türkiye'de doların değer kaybetmesi beklenmiyor ve uzun vadede yükselmesi öngörülüyor."

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar