Ünlü ekonomist uyardı: Borcu olan hemen ödesin! Faiz oranlarına büyük zam geliyor

Ünlü ekonomist uyardı: Borcu olan hemen ödesin! Faiz oranlarına büyük zam geliyor
Son zamanlarda, bankalara olan ilgi ve yoğunluk arttı. Nakit alım gücü tükenen vatandaşlar, en çok bankalara başvuruyor. Ancak Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte bankaların faiz oranları yükseldi ve bu durum vatandaşların elini kolu bağladı.

Artan enflasyonla beraber Merkez Bankası'nın son dönemdeki faiz artışları, özellikle bankaları etkiledi. Bankalardaki değişen faiz oranları, vatandaşların nakit alım gücünün tükenme noktasında olduğu bir dönemde ekonomik sıkıntıları attırdı. Faiz kararları sonrasında bankalardaki faiz oranlarının daha da artacağına dair bilgiler ortaya çıkarken, ekonomist Cahit Saraçoğlu, borcu olanları uyararak bu konuda detaylarını açıkladı.

Bankalarda faizler daha da artacak

Merkez Bankası'nın faiz artışları sonrasında bankalardaki faiz oranlarının değiştiği görülüyor. Faiz oranları artarken, vade ve kredi oranları düşmüş gibi görünüyor. Son faiz artışının ardından bankalardaki faiz oranlarının daha da yükseleceği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Cahit Saraçoğlu ise açıklamalarında;

"Maliye’nin gecikme zammı ve tecil faizi oranlarını da mevduat faiz oranları üzerinde artırması bekleniyor. Çünkü borcun ödenmeyip bankada faizde tutulması cazibesi bu mantıkla kırılmış oluyor. Gecikme zammı yıllık %30, tecil faizi oranı yıllık %24 olarak uygulanıyor." dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar