Selçuk Geçer dolardaki kulisi açıkladı: Bu yaşanırsa dolar önce 26 sonra 40 lirayı görecek

Selçuk Geçer dolardaki kulisi açıkladı: Bu yaşanırsa dolar önce 26 sonra 40 lirayı görecek
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru hakkında yaptığı son açıklamada 14 Mayıs seçimleri ve FED kararını değerlendirdi. Geçer ayrıca, doları 40 liranın üzerine taşıyacak gelişmeyi de ilk kez açıkladı.

Dolar denilince akla gelen ilk isimlerden Selçuk Geçer, kuru bekleyen gelişmeleri değerlendirdi.

SEÇİM VE FED KARARI

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin peşinden Türkiye''de köktencilik bir dolar artışının sürpriz olacağını ifade eden Selçuk Geçer, 21-22 Mart''ta yapılacak ve FED toplantısı için 25 ile 50 baz puanlık bir artış yapılabileceğinin altını çizdi. Geçer, FED başkanına 22 mart gecesinde açıklayacağı 25 baz puanlık faiz artışının yukarı yönlü bir hareket sağlayacağını belirtti. Türkiye''de 7 aydır Yükseliş göstermeyen dolar kurunun yatıştırılmasının yapısal ekonomik değişikliğe neden olacağını belirten uzman isim, seçimlerin peşinden yukarı yönlü bir kırılma yaşanacağının altını çizdi.

EĞER AKP KAZANIRSA DOLAR...

Geçer, AK Parti''nin seçimi kazanmasıyla "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" yaklaşımının terk edilmemesi durumunda Haziran sonrasında dolar fiyatlarının ilkin 26 TL, Aralık sonunda ise 40 TL seviyelerine ulaşabileceğini söylemiş oldu. Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığını dile getiren Selçuk Geçer, piyasalarda görülebilecek durumları aktardığını söylemiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar