Sehpadaki bardak lekelerini onunla silin! Yeni gibi oluyor

Sehpadaki bardak lekelerini onunla silin! Yeni gibi oluyor
Ahşap masa ve sehpalarda oluşan bardak izleri sık sık hoşnutsuzluk yaratır. Özellikle bardak altlığı kullanılmadığında, bu lekelerin oluşması kaçınılmazdır. Ahşap mobilyaları bu tür lekelerden kurtarmak için pratik çözümleri sizler için derledik.

Ted McGrath gibi uzmanlar da bu konuda benzersiz çözümler geliştirir. Ahşap yüzeylerde oluşan bu tür lekeler, genellikle sıcak bardaklar, tabaklar veya tencerelerin temasıyla meydana gelir. Bu lekeler, nemin ahşap yüzeyin koruyucu tabakasına nüfuz etmesi sonucu oluşur.

Ted, bu tür lekelerden kurtulmak için iki basit malzeme kullanarak etkili bir yöntem geliştirmiştir. Bu yöntem, sadece sirke ve vazelin gibi kolay bulunabilir malzemelerle uygulanır.

İşte, lekeleri yok eden bu yöntem:

İlk olarak, temiz bir kağıt havlu alın ve üzerine vazelin sürün. Ardından, lekeli bölgenin tamamına vazelin sürün ve bu şekilde bir gün boyunca bekletin.

Bir gün sonra, bir mikrofiber bezin üzerine sirke dökün ve vazelini ahşap yüzeyden iyice temizleyin. Bu işlemle, vazelinle ovduğunuz ve sirke ile temizlediğiniz bölgedeki lekelerin tarihe karışacağını göreceksiniz. Mobilyanız ilk aldığınız günkü gibi lekesiz ve parlak olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar