Şehirlerine bomba yağan Ukrayna…

Şehirlerine bomba yağan Ukrayna…
Rusya’nın Ukrayna saldırıları sonucu yüz binlerce sivil korku ve endişe içerisinde ülkeden ayrıldı. Kimi silahlanan siviller ise direnişe katılıp çatışmalara katıldı. İşte 4 günün sonunda ortaya çıkan görüntüler...

Ukrayna''ya, Rusya tarafından başlatılan saldırılar sonucu yüz binlerce sivil korku ve endişe içerisinde sınır kapılarına yöneldi. Kimi silahlanan siviller ise direnişe katılıp çatışma hattına katıldı. Bölgede sokağa çıkma yasakları uygulanırken, başkent Kiev ve Harkov kenti çevresinden yoğun çatışma haberleri geliyor

Rusya''nın Ukrayna''ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya''nın sivilleri hedef almıyoruz açıklamalarının yalan olduğunu belirtmişti.

 

Bölgede çatışmalar devam ederken, yüz binlerce sivil sınır kapılarına doğru ilerledi. Polonya sınırının ise çocuklu aileler haricinde sivillere kapatıldığı açıklandı.

Bugün Kiev''de çekilen bu karede, evcil hayvanları ile birlikte bir otelin yer altı otoparkına sığınan bir sivil görülüyor.

Bölgeden gelen görüntüler, binaların da saldırılar esnasında hasar gördüğünü gösteriyor.

AP tarafından servis edilen bu fotoğrafta, Ukraynalı askerlerin Rus ajanı olduğundan şüphelendikleri bir kişinin gözlerini bağladıkları görülüyor.

Ukrayna’da genel seferlik ilanının ve Zelenskiy’nin eli silah tutan herkese silah verileceğini açıklamasının ardından halka silah ve mühimmat dağıtıldı.

Ukrayna güçlerine yardım etmek için siviller de işe koyuldu. Başkent Kiev''de sivil direniş hareketine katılanlar, sokaklarda molotof kokteyli istiflemeye başladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, bugün Rus birliklerinin Harkiv''e girdiklerini açıkladı. Dün ajanslar tarafından servis edilen bu karede ise, bir Rus tankının vurulduktan sonraki görüntüsü yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanından, Rusya''nın Ukrayna''ya saldırısına tepki yağdı.

Rus büyükelçilikleri önünde binlerce kişilik protestolar düzenledi.

Protestolarda "Savaşa hayır" çağrıları yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar