Yılmaz Özdil açıkladı: Türkiye'ye gönderilecek 2 buçuk ton kokain Peru'da yakalandı

Yılmaz Özdil açıkladı: Türkiye'ye gönderilecek 2 buçuk ton kokain Peru'da yakalandı
Gazeteci Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Peru limanında Türkiye’ye sevkedilen 2.3 ton kokain yakalandığını” iddia etti. Özdil, söz konusu iddianın Peru medyasında yer aldığını belirtirken, olayla ilgili çok sayıda detay ortaya çıkmaya başladı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye''de uyuşturucu ticaretinin son yıllarda arttığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun da yapılan operasyonlarla ilgili verdiği bilgilerle ortaya çıkmıştı. Yeni yaşanan gelişmenin adresi ise Peru oldu.

Peru narkotik ekiplerinin DP World Limanı’nda yaptığı incelemeler sonucunda farklı renkteki seramikler arasına gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 ton 310 kilogram kokain ele geçirildi.

Ele geçirilen kokainin yurt dışına gönderilmesi planının ortaya çıktığını belirten yetkililer, ülke ismi açıklamadı.

SEDAT PEKER İŞARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda yaptığı canlı yayınlar ile Türkiye''deki kara para ağı, mafya-bürokrasi ilişkisi ve uyuşturuca ticaretine yönelik ciddi iddialarda bulunan Sedat Peker, sığınmacı olarak yerleştiği Birleşik Arap Emirlikleri''nde ''dijital tecrit'' uygulaması altında tutuluyor. İnternet kanallarına erişimi tamamen kısıtlanan Peker''in, seçimler öncesinde yapacağına dair söz verdiği yayınlar ise şu anlık mümkün gözükmemekte. 

Peker''in özellikle Türkiye''deki limanlara yönelik Güney Amerika ülkelerinden uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirildiğini, birçok eski ve yeni siyasetçinin ve aile bireylerinin bu sevkiyatlarda etkin rol oynadığını iddia etmesi, Güney Amerika ülkesi olan Peru''daki uyuşturucu operasyonundan sonra yeniden gündem oldu. 

Gazeteci Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Peru medyası “Peru limanında Türkiye’ye sevkedilen 2.3 ton kokain yakalandığını” duyurdu… Sedat Peker’e dijital tecrit yeterli olmuyor, Peru medyası da seçime kadar tecrit edilmeli :))" ifadelerini kullandı. 



 

LATİN AMERİKA MEDYASI TÜRKİYE''Yİ İŞARET ETTİ

Voice of America''dan (VOA) Mustafa Özdemir''in haberine göre Peru ve diğer Latin Amerika ülkelerindeki bazı medya kuruluşları, ele geçirilen kokainin Türkiye’ye gönderilmek istendiği bilgisini paylaştı.

Peru, Arjantin, Brezilya, Bolivya, Şili ve İspanya gibi ülkelerin medya kurumlarında da uyuşturucunun Türkiye’ye gönderileceği öne sürüldü.

TÜRKİYE KOKAİN SEVKİYATI TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Peru’dan Türkiye’ye kokain sevkiyatının geçen yılın kasım ayında Cengiz Güner isimli bir kişinin soya yağı içinde Türkiye’ye 1,5 ton kokain göndermek isterken yakalanmasıyla gündem olmuştu. Türkiye''de 2021 yılı içinde 2.8 ton kokain yakalandı.

Peru, ülkenin resmi verilerine göre yılda yaklaşık 400 ton kokain üretimiyle dünyada en fazla kokain üretilen ülkeler arasında bulunuyor.

2023 Dünya Uyuşturucu Raporu’na göre Kolombiya’nın ardından kokainin ham maddesi olan koka üretiminin yüzde 26’sının da Peru’da yapıldığı biliniyor.

Türkiye''de son yıllarda uyuşturucu ticaretiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da muhalefet tarafından eleştirilmiş,pek çok uyuşturucu çetesi liderinin Türkiye''de yakalanmasının tesadüf olmayacağı yorumu yapılmıştı.

Bakan Soylu da Türkiye''de yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin sayısının arttığını doğrulamıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar