Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili açılan soruşturma sonrası Mine Tozlu Sineren'den ilk yorum

Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili açılan soruşturma sonrası Mine Tozlu Sineren'den ilk yorum
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddialara ilişkin soruşturma başlattıklarını açıkladı. Açıklamada Mine Tozlu Sineren’in ihbarcı sıfatıyla ifadesinin alınacağı, elindeki bilgi ve belgelere göre hareket edileceği belirtildi. Soruşturmanın açılmasının ardından Mine Tozlu Sineren açıklamada bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP Erzurum Milletvekili olan kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini iddia etmişti.

Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu Sineren''i Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyleyen Peker, burada Mine Tozlu''dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini öne sürerek belge paylaşmıştı.

Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren, “CİMER’e yaptığım şikayette bilgi ve belgeleri verebilirim demiştim. Bu soruşturmanın aylar önce açılması gerekirdi. Çıkıp yayına konuşmasaydım açılmayacaktı” dedi.

"KURUMU MU KORUYORLAR? KİŞİLERİ Mİ?"
 
Halktv.com.tr''ye konuşan Sineren, “Ben iddialara ilişkin aylar önce CİMER’e şikayette bulundum. Bu dosyanın daha önce açılması gerekirdi. Çıkıp yayına konuşmasaydım, SPK suç duyurusunda bulunmasaydı açılmazdı. SPK şikayetine gelince… Neden adı geçen diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuyor? Kurumu mu koruyorlar, kişileri mi? Ben bu tarz insanlarla yıllardır mücadele ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu dosyada şüpheli olmayı bekliyor musunuz?" sorumuz üzerine ise Sineren "Bu dosyada ben niye şüpheli olayım ki” yanıtını verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar