AKP'de bomba etkisi yaratacak gelişme! O iddia partide krize neden oldu

AKP'de bomba etkisi yaratacak gelişme! O iddia partide krize neden oldu
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in çeşitli rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Taranoğlu görevden alındığı belirtildi, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca ise istifa etti. Erdoğan’ın danışmanlarının parti içinde rahatsızlık yarattığı dile getirildi.

Söz konusu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarının AKP içinde rahatsızlık yarattığı öne sürüldü.

Gazete Duvar’ın “Duvar Arkası” yer alan habere göre, "Peker’in iddialarıyla ilgili muhalefet partilerinin neredeyse tamamı savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Başvuruların nasıl sonuçlanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz ama söz konusu iddialar AKP içinde de rahatsızlık yaratmış durumda. 

Serkan Taranoğlu’nu Erdoğan’ın tanımadığını, “birilerinin referansıyla danışman yapılmış olduğunu” paylaşan bir parti yöneticisine göre yaşanan bu olaydan sonra Cumhurbaşkanlığında bu şekilde görev yapan herkesin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunların hem Cumhurbaşkanı’na hem de AKP’ye ciddi zarar verdiğini söyleyen partili, “Bunlar kimdir, nedir, hepsinin baştan aşağı gözden geçirilmesi gerek” değerlendirmesinde bulunuyor. AKP’deki bu beklenti bakalım karşılık bulacak mı?" ifadesine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar