Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur tahliye edildi

Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur tahliye edildi
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve bir süredir tutuklu bulunan Emre Olur hakkında tahliye kararı verildi. Gelişmeyi Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın duyurdu.

Selahattin Demirel / Günboyu

Birleşik Arap Emirlikleri''nin Dubai şehrinde yaşayan suç örgütü lideri Sedat Peker''in basın danışmanı olarak bilinen ve bir süredir tutuklu bulunan Emre Olur hakkında tahliye kararı verildi.

Kararı Twitter hesabı üzerinden duyuran Sedat Peker''in avukatı Ersan Barkın, "Sedat Peker hakkında suç örgütü iddiasıyla açılan ana davanın duruşması yapıldı. Dosyadaki tek tutuklu sanık Emre Olur’un tahliyesine karar verildi. Umarım bu kez, yargılamayı yapan Mahkemenin kararı uygulama bulur." ifadelerini kullandı.

SAVCILIKTAN KARARA İTİRAZ

Avukat Barkın, savcılığın tahliye kararına itiraz ettiğini duyurduğu yeni paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gelenek bozulmadı. Savcılık Emre Olur’un tahliye kararına itiraz etti. Mahkeme itirazı reddetti ve dosyayı üst nolu mahkemeye gönderdi. Sonucu hep beraber bekliyoruz."

EMRE OLUR TAHLİYE EDİLDİ: "ARTIK ÖZGÜR"

Barkın son paylaşımında Emre Olur''un tahliye edildiğini açıklayarak "Şu an özgür" ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ TAHLİYE KARARI UYGULANAMAMIŞTI

“Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “silahla kasten yaralama” 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle Emre Olur''un yargılandığı davanın duruşması 25 Ocak 2023 tarihinde görülmüş, mahkeme, Olur''un tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanarak tahliyesine karar vermişti.

Ancak Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülen duruşmada tahliyesine karar verilen Emre Olur hakkında cezaevinden çıkmadan yeniden tutuklama kararı verilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar