Sedat Peker iade edilecek mi? Türkiye ile BAE arasında 'suçluları iade' anlaşması imzalandı

Sedat Peker iade edilecek mi? Türkiye ile BAE arasında 'suçluları iade' anlaşması imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ziyareti kapsamında son durağı Birleşik Arap Emirlikleri olurken, iki ülke arasında imzalanan 50.7 milyar dolarlık anlaşmaların yanı sıra, suçluların iadesi konusunda da mutabakata varıldı. Anlaşmanın ardından iki yılı aşkın süredir BAE'de ikamet eden Sedat Peker'in de Türkiye'ye iadesinin önü açılacak.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyareti sırasında iki ülke arasında 13 anlaşmanın imzalandığı belirtilirken, anlaşmalar arasında suçluların karşılıklı iadesini içeren bir metnin de olması akıllara Sedat Peker'i getirdi.

Türkiye'de birçok suçtan hüküm giymiş olan suç örgütü lideri Sedat Peker, geçtiğimiz yıllarda önce Arnavutluk'a kaçmış, ardından BAE'ye geçerek Türkiye'de gündemi sarsacak çok sayıda video çekmişti.

Peker'in hedefine eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve hükümete yakın birçok ismi oturttuğu video serileri milyonlarca izlenirken BAE yetkilileri aldıkları karar ile Peker'in internet bağlantısını tamamen keserek, dijital bir tecrit uygulaması başlatmıştı.

KARŞILIKLI İADE KAPSAMINDA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLMESİ BEKLENİYOR

Erdoğan'ın BAE ziyareti öncesinde birçok gazeteci tarafından Sedat Peker'in iadesi konusunda özel bir ricada bulunulacağı iddia edilirken, iki ülke arasında açıklanan suçluların karşılıklı iadesini öngören anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte BAE tarafından Sedat Peker'in Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

Sedat Peker hakkında Türkiye'ye kapanmış davaların yanı sıra, halihazırda devam eden birçok dava da bulunmakta. Son olarak bugün, eski İHD Başkanı Akın Birdal’a yönelik suikastın azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay’ın iş yerine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin olarak Peker’in de aralarında olduğu 10 kişiye dava açıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar