Seçimlerden sonra yeni vergiler mi gelecek! Mehmet Şimşek'ten flaş açıklama

Seçimlerden sonra yeni vergiler mi gelecek! Mehmet Şimşek'ten flaş açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası vergilerin artırılacağı iddialarını reddetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası vergi artışıyla ilgili iddiaları reddetti ve KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında herhangi bir artış olmayacağını vurguladı.

Mehmet Şimşek'in açıklamasında şu başlıklar öne çıktı:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergilendirme konusunda sürpriz bir adım atılmayacağını söyleyerek, KDV ve kurumlar vergisi oranlarında artış olmayacağını belirtti.

Ayrıca, MTV'de değişiklik yapılmasının düşünülmediğini ve maliye politikasında enflasyonu artıracak bir hamle yapılmayacağını ifade etti. Bakan Şimşek, Türkiye'nin bir kur hedefi olmadığını ve Merkez Bankası'nın döviz arzını artırdığını da sözlerine ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaya müdahale etmeyeceklerini ve seçim sonrası TL'nin değer kaybı beklentilerinin anlamlı olmadığını belirtti.

Türk Lirası için destekleyici bir politika setinin bulunduğunu vurgulayan Şimşek, cari açığın azaldığı ve Türkiye'ye girişlerin arttığı bir dönemde neden Türk Lirası'nın enflasyondan daha fazla değer kaybedeceğini sorguladı.

Uygulanan programın başarılı bir şekilde devam etmesi durumunda Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybetmeyeceğini ifade etti.

Şu anda ne borsayı ne de diğer alanları etkileyecek vergi düzenlemelerinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar