Seçimlerden galip çıkan Özgür Özel CHP’nin yeni hedefini açıkladı! Dikkat çeken ittifak ayrıntısı

Seçimlerden galip çıkan Özgür Özel CHP’nin yeni hedefini açıkladı! Dikkat çeken ittifak ayrıntısı
Yerel seçimlerde birinci parti konumuna yükselen CHP lideri Özgür Özel, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partisinin yeni hedefini açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde dikkat çeken bir ivme kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin zaferini değerlendirdi.

CHP'nin 1977'den sonra ilk kez birinci parti olduğunu vurgulayan Özel, "Bunda ölçme ve değerlendirmeye verdiğimiz önemin payının çok büyük olduğunun altını çizmek isterim. Kilis’in, Kastamonu’nun, Kırıkkale’nin, Zonguldak’ın, Adıyaman’ın, Afyonkarahisar’ın, Bursa’nın, Balıkesir’in, Manisa’nın, Denizli’nin, Uşak’ın kazanılabilir olduğunu bu ölçümlerde net biçimde görmüştük ve öyle de oldu" ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Başak Kaya'ya açıklamalarda bulunan Özel, bayramdan sonra yeniden sahaya ineceklerini belirterek kazandıkları il merkezlerinden başlayarak Türkiye'ye teşekkür edeceklerini söyledi.

“VATANDAŞ VERDİĞİ OYDAN PİŞMAN OLURSA MAHCUP OLURUM”

Türkiye nüfusunun yüzde 62’sini ve Türkiye ekonomisinin de yüzde 80’ine yakınını CHP’li belediyelerin yöneteceğini belirten Özel, şunları söyledi: “Sorumluluğumuz çok daha büyük. Bunun hakkını verebilmek için çok çalışacağız. Genel Merkezimiz bünyesinde Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi kuracağız. Eskişehir’i bir cennete çeviren efsane Belediye Başkanımız Yılmaz Hocamızın liderliğinde, deneyimli belediye başkanlarımızın, Sayıştay denetçileri ve Mülkiye Müfettişlerinin bulunacağı bir birim kuruyoruz.

Belediyelerimizin beğenilen projelerini bütün belediyelerimize önereceğiz, hazır projeleri teslim edeceğiz. Proje havuzlarını birbirlerinin kullanımına açacağız. Belediyelerimizi de denetleyeceğiz. Biz devlet denetimi kadar sıkı ama vicdanlı bir denetim yapacağız. Hatası olanı da affetmeyiz. Vatandaş verdiği oydan pişman olursa ben mahcup olurum, bir daha oy isteyemem."

“HATASI OLANI AFFETMEYİZ”

Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimindeki hedefiyle ilgili de konuşan Özel, "Belediyeleri kazandık ve hata yapmayacağız. Sosyal belediyeciliği, CHP’nin nasıl yönettiğini göstereceğiz. Hatası olanı affetmeyiz. Kibirlenmeyeceğiz. Ben de kendi hırs ve ihtiraslarım için partinin ve ülkenin geleceğine yönelik hiçbir kararda zorlayıcı, baskılayan ve kendine dönük, kararlarını dayatan olmayacağım. Anketlerle yapacağız, üyemize sorarak yapacağız, halka sorarak yapacağız” açıklamasında bulundu.

Aday ve ittifak belirleme noktasında bilimden faydalanacaklarını belirten Özel, “Artık kazanmayı öğrendik. İnşallah bir dahaki sefer de Cumhurbaşkanlığını kazanmış bir parti olacağız" dedi.

Yerel seçimde sandığa giden seçmenin yüzde 80’inin muhalif partilere, yüzde 56’sının da CHP’ye oy verdiğini kaydeden Özgür Özel, seçimi takım oyunu ile kazandıklarının altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar