Seçime sayılı günler kaldı! Seçim yasakları başladı

Seçime sayılı günler kaldı! Seçim yasakları başladı
Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre, seçimle ilgili önemli tarihlerden biri olan 21 Mart Perşembe günü itibariyle seçim propagandası serbestliği ve belirli yasaklar başladı.

Türkiye, 31 Mart günü gerçekleşecek yerel seçimlere doğru ilerlerken, seçim sürecindeki bazı yasaklar ve propaganda serbestliği yürürlüğe girdi.

Bugünden itibaren, kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, mini referandumlar gibi adlar altında vatandaşın oyunu etkileyebilecek şekilde yayın yapılamayacak.

Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecekken, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da son bulacak.

Bu süreçte, siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet siteleri açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. Ancak toplu olarak sözlü propaganda, belirli yerler dışında yasaklanacak ve elektronik iletişim araçlarıyla propaganda yapılması da kısıtlanacak.

Bunun yanı sıra, seçim sürecinde bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası kapsamındaki gezileri, resmi makam araçlarıyla yapılamayacak. Ayrıca, seçimle ilgili yayınlar, herhangi bir siyasi parti veya adayı lehinde veya aleyhinde vatandaşın oyunu etkileyecek şekilde yapılamayacak.

YEREL SEÇİMLERE 34 SİYASİ PARTİ KATILACAK

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere toplamda 34 siyasi parti katılacak. İstanbul'da 49 adayla en fazla sayıda aday yarışırken, Ankara'da ise 24 aday seçim yarışına girecek.

Seçmenler, oy kullanma bilgilerini Yüksek Seçim Kurulu'nun çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla kontrol edebilecekler. Oylar, 31 Mart'ta farklı saat aralıklarında kullanılacak, bu süre 32 doğu ilinde bir saat öne çekilecek.

Yerel seçim sürecindeki gelişmeler ve adayların kampanya faaliyetleri yakından takip edilirken, seçim öncesi ve sonrasında alınacak önlemler de titizlikle değerlendirilmeye devam edecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar