Murat Kurum: Milletimiz beni nerede görmek istiyorsa o vazifeyi yapacağım

Murat Kurum: Milletimiz beni nerede görmek istiyorsa o vazifeyi yapacağım
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, KRT TV canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurum, kariyer hedefini “milletimiz beni nerede görmek istiyorsa oraya gitmek ve orada bana üstlenen vazifeyi yerine getirmektir” diyerek açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, KRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeler yapan Kurum, kariyer planlarıyla ilgili bir sınırlaması olmadığını belirterek “Beni kariyer hedefim milletimiz beni nerede görmek istiyorsa oraya gitmek ve orada bana üstlenen vazifeyi yerine getirmektir” dedi.

İMAMOĞLU'NA ELEŞTİRİLER

Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na eleştirilerde bulunan Kurum, “Siz olmadık hayallerin peşinden koşamazsınız. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş, bunlar da öyle. İş yapmayacaksın, eser üretmeyeceksin, hizmet yapmayacaksın, İstanbul'un kaynaklarını kendi geleceğin için kullanacaksın sonra bir yerde geleceksin cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, öbür tarafta '81 ile gideceğim, İstanbul'un selinde, yağmurunda, karında burada olmayacağım. Nerede olacağım?' Anlayışa bakar mısın? Biriniz yönetemediniz, çoklu yönetim sistemine mi geçtiniz?" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'UN GÜCÜNÜ KULLANACAĞIM"

Adaylığı sürecinde iktidar gücünü kullanması yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Kurum, İstanbul'un Türkiye'nin lokomotif şehri olduğunu anımsatarak, "Ben İstanbul'un gücünü kullanacağım. Hangi bakanlıktan ne almam gerekiyorsa onu alıp koparıp geleceğim. Peki biz bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızla istişare etmeyelim mi? Gidip yabancı büyükelçilerle mi istişare edeceğiz. Bakanlık dönemimde 81 ilin belediye başkanı geldiğinde her türlü istişareyi yaptık. Antalya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'na sorun. Bizim kimseyle bir zorumuz yok. Biz devlet için yapıyoruz. Ama sen, devletin seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret edersen, kendini darı ambarında görürsen yapamazsın” açıklamalarında bulundu.

“MAL VARLIĞIMIZ ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL”

Kurum, mal varlığı hakkındaki soru üzerine, "Ankara'da bir tane evim var. İstanbul'da bir tane evimiz var. Bir tane de yine kayınpederlerin oturduğu Bahçelievler'de bir evimiz var. Bir tane arabamız var. Biraz paramız, biraz da borcumuz var. Mal varlığımızla ilgili bir endişemiz de yok. Anamızın ak sütü nasılsa mal varlığımız da bu şekilde helaldir." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar